Mozzart

PET NA PET – Slavoljub Krnjinac: Sa svim ekipama, za koje sam svojevremo branio, ušao sam u viši rang

Nekadašnji poznati golman, dugogodišnji trener, rado se priseti utakmice između Borca i Ajaksa kada je sedeo na klupi Čačana, a sin Vladimir bio na terenu!

41views

Nesvakidašnje, ali naš sagovornik biran je za najboljeg sportistu četiri grada Trstenika, Kruševca, Kraljeva i Kragujevca. Nakon uspešne golmanske karijere, Slavoljub Krnjinac, uplovio je u trenerske vode. Interesanto, Krnjinac senior je brinuo o golmanima čačanskog Borca, a sin Vladimir, bio je radilica na terenu. Ostalo je zabeleženo da je na dvomeču kupa UEFA, koji su Zebre igrale sa Kopljanicima, Slavoljub bio na klupi, a sin na terenu. Meč Borac – Ajaks ostao je upisan zlatnim slovima u istoriji kluba.

Trenutno Slavoljub Krnjinac radi kao trener u Kikeru iz Kraljeva koji ima selekciju u Kadetskoj ligi Srbije. Ponosan je što jedanaest golmana sa kojima je radio brane u Superligi, trojica su članovi Zvezde, a šestorica reprezentativci.

1.Da li ste svojevremeno  trenirali još neki sport i koji?

“Slobodno mogu reći da sam bio sportski tip. Voleo sam da igram košarku, rukomet, odbojku, stoni tenis…Na fizičkom vaspitanju, da bih dobio peticu, morao sam pet puta da se popnem uz konopac bez pomoći nogu. Na turniru, koji se za praznik održavao u mom mestu, počeo sam da igram fudbal. Pošto sam bio najmlađi morao sam da stanem na gol liniju, a silno sam želeo da igram. U omladincima Trstenika bio sam  golman i centarfor što mi nije smetalo. Bilo je važno da igram, a sport i vojska su uticali da se fizički razvijem. I danas rekreativno igram mali fudbal”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“U prvo vreme Dragan Džajić, ali dolaskom u beogradski Rad, kad sam imao dvadeset godina, počeo sam da upoznajem fudbalere iz raznih klubova. Od mnogih sam ‘krao’zanat, ali na kraju Džaja mi je ostao uzor”.

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Sve za koje sam igrao ili radio”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Tokom igračke karijere nastupao sam za više klubova. Sa bukvalno svim ekipama ušao sam u viši rang. Sećam se sezone sa Napretkom, nastupali smo u kupu i stigli do finala. Na pet utakmica biran sam za igrača meča, na tri dobio čiste desetke. Poraženi smo od Zvezde u finalu, ali smo izborili plasman u Evropu. Prošli smo prvo kolo kupa UEFA i estonski Tulevik. Međutim, OFI sa Krita nas je eliminisao u drugom kolu. Sa beogradskim Obilićem sam takođe dva puta bio učesnik kupa UEFA”.

5.Životni i sportski moto?

“Osnova za uspeh su rad i ljubav prema poslu kojim se baviš”.

Bonus pitanje za našeg sagovornika: Šta u MOZZARTU odigrati na duel MARITIMO – BENFIKA. Porto vodi trku, a Benfika je na drugoj poziciji sa solidnom zalihom u odnosu na Sporting. Gosti su u junu uspeli da pobede, dva puta izvuku po bod i na kraju izgube sa 3:4. Domaći su uknjižili nova četiri boda. Orlovi su u poslednje četiri utakmice dobili Maritimo, a da nisu primili gol, 16:0.

“Možda pokušati sa igrom gol, gol”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar