Sport

PET NA PET – Zoran Šupić: Nikad ne odustaj

Trener u Kini podvlači da je od najranijeg detinjstva navijao za Zvezdu!

791pregleda

Vihor rata koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju primorao je našeg sagovornika da napusti rodno Sarajevo i preseli se sa porodicom u Češku. Ozbiljniju fudbalsku aktivnost započeo je u Sparti iz Praga, a potom su se ređali klubovi od čačanskog Remonta, preko Ofk Beograda, milanovačkog Metalca, Bežanije, Novog Pazara, Borče u Srbiji do Mađarske, Rumunije, BiH…

Ostao je u branši jer trenutno radi kao fudbalski trener u najmnogoljudnijoj zemlji. Kako nam je Zoran Šupić naglasio Kinezi mnogo ulažu u sport, naročito u fudbal.

Evo kako nam je nedavni plemeniti kladilac kome je jedan gol nedostajao da postane dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne kompanije Mozzart odgovorio na pet pitanja.

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala trenirali još neki sport i koji?

“Pre fudbala trenirao sam mnogo raznih sportova. Moja mama je difovac i vodila me je na razne aktivnosti, od klizanja, gimnastike, atletike, tenisa. Sa sestrom sam išao i na odbojku, ali tata je igrao fudbal pa sam na kraju i ja konačno izabrao fudbal”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Pošto smo zbog rata morali da napustimo rodno Sarajevo, odrastao sam u Češkoj gde sam i igrao u Sparti iz Praga. Moji idoli su bili razni sportisti, nikad nisam imao jednog, uvek mi se sviđalo više igrača zbog različitih stvari. Ali, ako bih morao izabrati jednog onda je to fenomenalni Zinedin Zidan”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Ja sam Zvezdaš, navijam za Crvenu zvezdu od malih nogu. Još iz Sarajeva se sećam da sam imao par sličica. Imao sam i autograme šampionske ekipe Zvezde, ali sam ih izgubio tokom selidbe. Veliki sam navijač i Real Madrida”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Utakmice koje ću pamtiti kao igrač su iz kvalifikacija za Intertoto kup dok sam bio na Staroj Karaburmi.Takođe, mečevi za Ligu Evrope dok sam igrao u Đeru.

5.Životni i sportski moto?

“Nikad ne odustaj jer kad je najteže tada se postaje pravi. U  životu ne postoji pogrešan izbor ili pogrešan put. Svaki izbor je pravi izbor pa makar i ispalo loše jer se onda okrenmo na drugu stranu i bude mnogo bolje nego što smo mislili”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Top of Form

Bottom of Form

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar