Humanitarni rad

Poštovani članovi, prijatelji i poštovaoci Udruženja Čačana u Beogradu,

330pregleda

Za pomoć nam se obratio pedesetdvogodišnji Lazar Vuksanović Lazo iz sela Bečnja kod Mrčajevaca kome smo već pomagali pre oko osam meseci. Lazo je ostao invalid posle preživljenog infarkta. Zbog problema sa šećernom bolesti konstantno pije lekove, a infarkt i raniji problemi sa kukovima otežavaju mu kretanje i bilo kakav ozbiljniji fizički rad. Otkada mu je 2014. godine preminula majka živi sam u Bečnju. Društvo mu prave samo dva psa i kozica o kojima vodi računa. Kao lice nesposobno za rad prima socijalnu pomoć u iznosu od oko 9.500 dinara. Problem je u tome što krajem godine isplate socijalne pomoći prestaju, a nova prijave počinju tek na proleće sledeće goine čime Lazo nekoliko meseci ostaje potpuno bez primanja. Veliki deo od primanja daje za neophodne lekove, pa za hranu i ostalo slabo šta ostane. Problem su i drva za ograv. NJegove komšije su se organizovale i obezbedile mu par kubika ogreva, ali bilo bi dobro ako bi se javio neko i donirao bar još 2-3 kubika. Takođe bi bilo neophodno da se prikupe i neka novčana sredstva kako bi Lazo mogao da preživi period od nekoliko meseci tokom kojih će biti bez prihoda.

Mila Vidojević učenica trećeg razreda Osnovne škole “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca preko portala “Mrčajevci info” video prilogom (link na prilog je https://www.youtube.com/watch?v=F9m-YdI1dGQ ) ukazala nam je na Lazov problem u februaru mesecu ove godine i tada direktno pozvala Udruženje Čačana u Beogradu da pomogne (pozov se može videti na 8:20 delu video priloga) što smo i učinili.

“Mrčajevci info” – Video prilog o Lazaru Lazu Vuksanoviću

Pozivamo sve naše članove koji su u mogućnosti da pomognu da se uključe u ovu akciju. Pojedinci koji žele da pomognu donacijom hrane ili drva za ogrev mogu se javiti SMS porukom na broj telefona Udruženja Čačana u Beogradu 0637444801. Oni koji žele da prilože novčanu donaciju mogu to uraditi na Lazov tekući račun:

Lazar Vuksanović: 200-0000130224830-16 Poštanska štedionica

Poštovani zemljaci, nemojmo da dozvolimo da deca koju mi treba da učimo dobroti i humanosti dolaze u poziciju da ona nas moraju tome učiti. Zahvaljujemo se maloj Mili Vidojević što nam je ukazala na ovaj slučaj i sigurni smo da će Čačani u Beogradu i Čačani u Čačku još jednom pokazati svoje veliko srce.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar