Kultura

PREDSTAVLJENA PRIČA O GABI U CRNOJ GORI

SUSRETI AUTORA I DIREKTORA PČELICE SA UČENICIMA I STUDENTIMA U PODGORICI I NIKŠIĆU

476pregleda

Direktor Izdavačke kuće Pčelica i autor nove knjige „Gabi, hrabro srce Beograda”, Goran Marković, gostovao je u Podgorici i Nikšiću, gde se družio sa učenicima OŠ „Vlado Milić”, OŠ „Dragiša Ivanović” i OŠ „Milorad Musa Burzan”, kao i sa studentima druge godine vaspitačkog smera Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U četvrtak 21. decembra, u sali „Marko Miljanov” podgoričke Narodne biblioteke „Radosav Ljumović” u prisustvu mnogobrojnih učenika osnovnih škola održana je promocija knjige „Gabi, hrabro srce Beograda”, u okviru koje je prikazan i istoimeni dokumentarni film.

Sledećeg dana, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću, organizovan je susret sa studentima vaspitačkog smera i profesorkom dr Svetlanom Kalezić Radonjić gde se razgovaralo o deci sa teškoćama u razvoju, koji su glavni likovi ilustrovane edicije Gorana Markovića „Posebni prijatelji”, koja je prepoznata kao korisna literatura za budući rad vaspitača. Direktor i autor Pčelice odgovarao je na razna pitanja o izdavaštvu, ali i o trenutnom položaju knjige u društvu.

Pčelica veliku zahvalnost iskazuje Vuku Grgureviću, vlasniku firme Juing Pčelica, jedinom ovlašćenom distributeru Pčelice za Crnu Goru, koji je ispratio pomenute događaje, o kojima su izveštavale i novinske kuće Vijesti, Dan, Prva TV, TV E i Gradska TV Podgorica.

U znak sećanja na ove lepe i značajne događaje na polju širenja kulture čitanja i značaja književnosti u širem smislu, Pčelica je poklonila izdanja Gorana Markovića podgoričkoj biblioteci i Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Pčelica

Ostavite komentar