Sport

Pripreme U18 reprezentacije Srbije uveliko traju, trojica igrača Borca Mozzart u društvu najboljih!

Još jedno priznanje za mlađe kategorije čačanskog kluba...

527pregleda

Selektor Nenad Stefanović okupio je svoje izabranike radi priprema za U18 Evropsko prvenstvo, koje će ovog leta biti održano u Nišu. Tačnije, u periodu od 22. do 30. jula.

Pored brojnih igrača iz raznih srpskih klubova, svoje mesto su našli i trojica košarkaša iz Borca Mozzart. Reč je o Pavlu Nikoliću, Đorđu M. Ćurčiću i Matiji Miloševiću, članovima juniorskog i seniorskog tima iz grada na Moravi.

Oni su već postali standardni reprezentativci, jer godinama brane dres nacionalnog tima u raznim uzrastima. Pored njih, već izvesno vreme u U19 selekciji se nalazi Đorđe V. Ćurčić, koji je pronašao svoje mesto u grupi 12 najboljih igrača koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Kada se sve uzme u obzir, ovo je još jedan u nizu dokaza kako se u Čačku radi dobar posao sa mladim i talentovanim košarkašima.

Pavle Nikolić ističe da mu puno znači poziv selektora u nacionalni tim naše zemlje.

,,Utisci iz reprezentacije su za sada dobri. Ne mogu ništa detaljnije da kažem, pošto su pripreme tek počele. Evropsko prvenstvo je jedno ozbiljno takmičenje, a mi imamo dobru ekipu, tako da uz naporne pripreme mislim da možemo da dođemo do medalje. Poziv selektora mi zaista znači, braniti boje nacionalnog tima je velika čast, tako da ću pružiti svoj maksimum, pa kako bude”, rekao je Pavle Nikolić.

Đorđe M. Ćurčić je mišljenja da je U18 reprezentacija kadra da dođe do zlata na Evropskom prvenstvu.

,,Tek smo u početnoj fazi priprema i očekuje nas još dosta rada, ali za sada mogu reći da imamo odličnu hemiju u ekipi i sjajan odnos sa selektorom, koji je od ove godine sa nama. Tek treba da kroz rad shvatimo šta on od nas očekuje i mislim da će to sve doći na svoje kako vreme bude odmicalo. Kao i svake godine, naš cilj je uzimanje jedne od medalja, čak smatram da imamo odličnu ekipu i da možemo do zlata. Naravno, ako nas zdravlje posluži. Što se mene tiče, sigurno da mi puno znači što sam deo ove grupe momaka, što mogu da radim i ovo leto sa njima. Takođe, promena selektora će doneti nešto novo u radu i imaću priliku da naučim puno novih stvari. A na svima nama je da upijamo svaki detalj i da to koristimo na terenu”, kazao je Đorđe M. Ćurčić.

Matija Milošević smatra da reprezentacija Srbije mora da opravda činjenicu da je domaćin Evropskog prvenstva.

,,Ovo je treća godina da sam na reprezentativnim okupljanjima, tako da mi sve ovo nije ništa novo. Selektor Nenad Stefanović je nov, tako da se tek upoznajemo sa njegovim načinom rada. A što se tiče očekivanja od prestojećeg takmičenja, kao i uvek, ona su najviša, jer smo zemlja domaćin Evropskog prvenstva, tako da moramo da se pokažemo u najboljem svetlu, izjavio je Matija Milošević.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Ostavite komentar