Društvo

Promotivna radionica STEAMlab programa udruženja „Klikeraši” održaće se u sredu, 11. septembra 2019. godine, na Trgu ustanka u Čačku

143views

Da li ste se zapitali šta deci i mladima nedostaje u obrazovanju? Šta im treba pružiti sada kako bi na pozitivan način uticali na njihovu budućnost? Čega oni sami žele da imaju znatno više u svom okruženju?

Igra je ono što ispunjava sve uzraste.

Da li se često pitate koliko deca znaju da se igraju? Kako deca i mladi organizuju svoj dan?

Ako želite da se probudi njihova prirodna radoznalost, razvija kritički način mišljenja, razvija kreativnost i inovativnost, uočava primena matematike u svim sferama života, onda se za vas, 11. septembra 2019. godine, na Trgu ustanka, ispred prostorija gde se do skoro nalazila Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, realizuje naučno-kreativna fešta kroz koju će se praviti igračke i igrati igre na naučnim osnovama.

Pogledajte, kroz mikroskop, ćelije organa, videćete da se sav život u loptama i krugovima slaže i razlaže. Svugde je krug, i svugde određuje i pobeđuje centrum…

Sve što je materija krug je, i sve što nije materija krug je. Bog je krug, magla je krug, život je krug, organizam je krug, društvo je krug…

Jer je svud carstvo istoga i jednakog udaljenja…, a čovek udara glavom o zid i razbija se o periferiju onog središta, kome je rob.

Isidora Sekulić
(Prozni radovi, KRUG)

Krug je figura savršena, i jedinstvena u svojoj jednostavnosti i beskonačnosti

Ranko Radović Savremena arhitektura

Zbog značaja za tehnološki razvoj i njegove simbolike, krug je izabran za temu koja će se izučavati u programu STEAMlab u Start Up centru Naučno-tehnološkog parka. Program su osmislili prosvetni radnici Snežana Tošović, Snježana Milutinović i Ivana Knežević, okupljene u udruženju „Klikeraši”. Budući i same roditelji i imajući bogato iskustvo u radu sa decom, uz poštovanje prava svakog deteta na autentičnost i posebna interesovanja, osmislile su program otvoren prema potrebama dece.

Program ima cilj da inicira ljubav prema nauci i učenju i da kod dece i mladih probudi želju da razvijaju svoje ideje i nađu inovativne odgovore na različita pitanja i probleme.

Upis za program je otvoren do 10. 10. 2019. godine, a realizacija počinje 1. oktobra, na Međunarodni dan inteligencije.

Tokom radionica, deca razvijaju, s jedne strane, različite veštine i stvaralačke sposobnosti, a s druge, osećaj za saradnju i timski rad. Sa ovakvim pristupom, solidarnost prilikom rešavanja problema i stvaranja, uz kritičko mišljenje i sposobnost analiziranja, posmatranje i prepoznavanje lepog, deca lako stiču sigurnost, neguju istrajnost, samopouzdanje i ličnu motivaciju.

„Pri obučavanju dece neophodno je težiti k tome da se kod njih postepeno sjedinjuje znanje sa umenjem. Izgleda da je od svih nauka jedino matematika sposobna da u potpunosti zadovolji ovaj zahtev.”
I. Kant

Podržimo razvoj naše dece na druženju 11. septembra2019. godine, od 18 do 20 časova, ispred Start Up centra, na Trgu ustanka u Čačku.

Udruženje „Klikeraši”

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar