Ekonomija

Radno vreme za uskršnje i prvomajske praznike – Koji su neradni dani za prodavnice, tržne centre, pošte…

Prodavnice i tržni centri!

765pregleda

Svi objekti trgovinskog lanca Lidl će 26. aprila na Veliki petak raditi po skraćenom radnom vremenu, od 8 do 18 časova. U subotu, 27. aprila sve prodavnice radiće regularno, dok će nedelja, 28. april biti neradan dan za sve Lidl objekte u Srbiji, saopšteno je iz kompanije. Od ponedeljka, 29. aprila Lidl prodavnice nastavljaju sa uobičajenim radnim vremenom od 8 do 22 časa.

Prvomajski praznici takođe donose izmene u radnom vremenu, te će na Međunarodni praznik rada, 1. maja, asortiman Lidl prodavnica potrošačima biti dostupan od 8 do 14 časova. Od 2. maja, radno vreme svih prodavnica nastavlja se po redovnom režimu.

U petak 26. i subotu 27. aprila, sve IDEA prodavnice radiće redovno, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u kojima se nalaze. U nedelju 28. aprila, na dan Uskrsa, IDEA prodavnice neće raditi. Izuzetak su IDEA prodavnica na Zlatiboru, koja će raditi od 8 do 15 časova, i IDEA prodavnica na Kopaoniku koja će raditi od 8 do 20 časova.

U sredu 1. maja, 122 prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu, dok će 159 IDEA prodavnica biti na raspolaganju potrošačima do 15 časova. Prodavnice koje se nalaze u tržnim centrima radiće u skladu sa radnim vremenom tržnih centara. U četvrtak 2. maja, sve IDEA prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu.

U petak 26. aprila Roda marketi će raditi prema redovnom radnom vremenu, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u okviru kojih posluju. U subotu 27. aprila, ali i u sredu i četvrtak 1. i 2. maja, svi Roda marketi širom Srbije radiće prema redovnom radnom vremenu. U nedelju, 28. aprila, na dan Uskrsa, Roda marketi neće raditi.

Objekti Delhaize Srbija (Maxi, Shop&Go i Tempo) će na Veliki petak 26. aprila raditi skraćeno do 18 časova, dok će u subotu 27. aprila većina prodavnica raditi prema redovnom radnom vremenu. Nedelja će biti neradan dan za sve objekte, osim za Maxi prodavnicu u Čajetini, koja će raditi prema redovonom radnom vremenu.

U sredu 1. i četvrtak 2. maja određeni broj Maxi marketa neće raditi, a oni koji budu otvoreni radiće prema redovnom radnom vremenu. Tempo supermarketi će tokom prvomajskih praznika raditi nepromenjeno, dok će za sve Shop&Go objekte 1. maj biti neradan dan. Dan kasnije, određeni broj Shop&Go marketa neće raditi, dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu.

Svi Univerexport objekti će u petak 26, subotu 27. i ponedeljak 29. aprila raditi prema redovnom radnom vremenu, osim objekta na adresi Sutjeska 2 u Novom Sadu, koji će u subotu i ponedeljak raditi do 22 časa. Na dan Uskrsa objekti Univerexporta neće raditi, izuzetak su pojednine prodavnice u Bačkom Petrovcu, Subotici, Adi i Kanjiži koji će raditi prema redovnom radnom vremenu.

U sredu 1. maja radno vreme svih Univerexport prodavnica je do 12 časova, dok će od 2. maja svi maloprodajni objekti imati redovno radno vreme.

Metro Cash & Carry će 26. aprila imati uobičajeno radno vreme, u subotu će raditi do 22 časa, dok će 28. april – dan Uskrsa, biti neradan za sve objekte. U ponedeljak 29. aprila objekti će raditi od 6 časova, 30. aprila radno vreme se završava u 22 časa, dok je 1. maj neradan za sve prodavnice. Svi objetki u četvrtak 2. maja počinju sa radom u 6 časova.

Super Vero i Jumbo objekti će u na na Veliki petak 26. i u subotu 27. aprila raditi od 7:30 do 20:30, dok će nedelja 28. april biti neradan dan za sve objekte. Od 29. aprila sve prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu, a promena neće biti ni za provmajske praznike.

Nedelja 28. april biće neradan dan i za robnu kuću IKEA, dok će ostalim danima raditi prema nepromenjenom radnom vremenu – od 9 do 21h.

Tokom praznovanja Vaskrsa, od 26. do 29. aprila 2019. godine, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi non stop. U sredu i četvrtak 1. i 2. maja radiće 48 dežurnih objekata, od kojih će neizmenjeno raditi glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

 

Izvor: ekapija

Ostavite komentar