Sport

Radovan Đoković: Vrebaćemo priliku protiv FMP-a

649pregleda

U 2. kolu Superlige Srbije igrači Borca odmeriće svoje košarkaško umeće sa starim znancem, FMP-om iz Železnika (sreda, 18 časova).

Čačani su na dobar način startovali u takmičenju. Naime, pre nekoliko dana savladan je OKK Beograd (90:97). Pobeda nad izuzetno kvalitetnom i talentovanom ekipom potvrdila je želju čete Jovice Arsića da se i ove sezone u Superligi prikaže u najboljem mogućem izdanju.

Prava prilika da se vidi koliko Borac može biće upravo u Železniku. FMP je tim bogatog iskustva koji se godinama kali u elitnom jadranskom takmičenju. Prošle sezone Čačanima je pošlo za rukom da slave u duelu sa Beograđanima, doduše na svom parketu, a da li su spremi na učine korak više i trijumfuju na strani, ostaje da se vidi.

Jovica Arsić, trener Borca, zadovoljan je prvim kolom i pobedom nad OKK.

,,Očekujem da nastavimo u pobedničkom ritmu. U prvom kolu smo savladali OKK Beograd, tako da smo odlično počeli Superligu, što je pozitivno uticalo na ceo tim“, rekao je Arsić, pa nastavio.

,,Sada je pred nama novi izazov u vidu FMP-a, atletski izuzetne ekipe. Neće nam biti lako da igramo u Železniku“.  

Ipak, gosti iz Čačka će tražiti svoju šansu.

,,Beograđani imaju određene kadrovske probleme. Neće igrati u najjačem sastavu, što otvara prostor i šansu da napadnemo gostujući teren. Ukoliko budemo na najvišem nivou, ništa nije nemoguće“, poručuje Arsić.

Radovan Đoković, košarkaš koji je prošle sezone branio boje FMP-a, a od ove Borca, podseća na probleme koji ima njegov bivši tim.

,,Nije nam bilo poznato sa kojim će rosterom FMP igrati u Superligi jer kuburi sa povredama. Koliko sam uspeo da ispratim, timu su priključeni neki mlađi igrači. Izgleda da će oni dobiti šansu u ovom delu sezone, a na njima je da istu iskoriste“.

Sjajni bek Borca naglašava da Čačani ne idu pred ,,Limenke“ spuštenog koplja.

,,U narednom duelu domaćin je favorit i to je valjda svima jasno. Međutim, mi ne putujemo u Železnik sa belom zastavom. Ukoliko nam se ukaže prilika mi ćemo je svakako iskoristiti. Ne želimo nikome da pretimo, naročeto ne FMP-u koji godinama nastupa u ligi iznad nas. Ipak, vrebaćemo svoju priliku“, završio je Radovan Đoković.

Nikola Minović

Ostavite komentar