Sport

Školske sportske olimpijske igre

447pregleda

U petak 24. i subotu 25. maja, održano je takmičenje u košarci, u okviru ,,Školskih sportskih olimpijskih igara”. Naša škola je nakon treceg mesta u grupi, poraza od ekipa iz Beograda i Niša, i pobede protiv druge ekipe iz Beograda, naša ekipa je izborila plasman u borbi za peto mesto. Izabranici nastavnika, i trenera Srđana Radenovića se u poslednjoj utakmici turnira, sastaju sa ekipom Kosovske Mitrovice, gde ostvaruju ubedljivu pobedu.
U sredu, 29. maja održano je takmičenje u basketu 3×3. Naši momci su se u grupi sastali sa ekipama iz Vranja i Kosovske Mitrovice i obe utakmice su dobili prednošću od deset razlike. U polufinalu ekipa iz Čačka se sastala sa domaćom ekipom, iz Novog Sada, gde su pobedili rezultatom 13:6. U finalu je usledio susret sa ekipom iz OŠ,,Knjeginja Milica”, gde su nažalost, nakon velike borbe i neizvesne završnice izgubili rezultatom 19:16. Nakon drugog mesta, možemo samo da pozdravimo momke i trenera, i da im poželimo puno uspeha i zdravlja u narednim danima.
Naša škola je pokazala pravo sportsko srce na Školskim sportskim olimpijskim igrama!

Tekst pisao školski reporter

U petak 24. i subotu 25. maja održano je takmičenje u košarci. Škola “Milica Pavlović” je, nakon zauzimanja trećeg mesta u grupi, poraza od ekipa iz Beograda i Niša, i pobede protiv druge ekipe iz Beograda, uspela da se plasira u borbu za peto mesto. Izabranici nastavnika i trenera Srđana Radenovića su se u poslednjoj utakmici turnira susreli sa ekipom Kosovske Mitrovice, gde su ostvarili ubedljivu pobedu. Bravo, momci!

Ali to nije sve! U sredu, 29. maja naši učenici su učestvovali u takmičenju u basketu 3×3. U grupi su se sastali sa ekipama iz Vranja i Kosovske Mitrovice i obe utakmice su završili s prednošću od deset razlike. U polufinalu, ekipa iz Čačka se suočila s domaćom ekipom iz Novog Sada i izborila pobedu rezultatom 13:6.

Finalna utakmica donela je neverovatnu napetost i uzbuđenje. Naši momci su se sastali s ekipom iz OŠ Knjeginja Milica, ali su nakon velike borbe i neizvesne završnice, nažalost, izgubili rezultatom 19:16. Ipak, osvojeno drugo mesto je veliki uspeh i pokazatelj koliko su naši učenici talentovani i posvećeni.

Čestitamo svim igračima i treneru na fantastičnim rezultatima i želimo im puno uspeha i zdravlja u narednim danima!

Foto: Priv. arh. S.R.

 

Ostavite komentar