DruštvoSport

Slobodan Gordić Rica: Virus korona nije zaobišao ni Belgiju koja se bori sa epidemijom

Legendarni košarkaš OKK Beograda i reprezentacije, iz Briselskog karantina, šalje podršku ljudima u domovini!

114views

MOZZARTOV sutrašnji plemeniti kladilac je Slobodan Gordić Rica. Rado se odazvao našem pozivu da za nedelju sastavi plemeniti listić. Rođeni Čačanin prve košarkaške korake načionio je na beogradskom terenu na Hadžipopovcu. Iz juniorskog pogona stigao je u prvi tim OKK Beograda i sa saigračima (Korać, Nikolić, Rajkovići, Erkić) ispisao zlatne stranice u biografiji svog kluba. Treneri su bili legendarni Bora Stanković i Aca Nikolić. Sportski direktor Radomir Šaper. Kada su podvukli crtu, imali su četiri titule i dva pehara iz tadašnjeg kupa.

Sada je u Belgiji, gde je krajem sedamdesetih igrao njihovu ligu, oženio se i dan danas živi u Briselu. Rica nam je opisao situaciju, sa virusom korona, u zemlji u kojoj živi.

“Poslednje informacije sa kojima raspolažem kažu da ima preko 2.000 inficiranih, 70 ljudi je izgubilo bitku sa virusom Covid – 19. Naravno, sve je stopirano, od sporta pa dalje. Rade apoteke, marketi, ali ograničeno… Šetnje su dozvoljene, a ja sam u svom domu. Ćerka me obilazi, donosi sve potrebno, obaveštava me o dešavanjima u Belgiji pošto ja pratim srpske kanale”, kazao je Gordić koji je rođen septembra 1937. godine.

Za nacinalni tim nastupao je sedam godina osvojivši jedno srebro na šampinatu sveta, dve srebrne i bronzanu medalju na kontinentalim prvenstvima. Bio je u sastavu na olimpijadama u Rimu i Japanu. Daleke 1967. godine karijeru je nastavio u inostranstvu. U Belgiji je igrao tamošnju ligu, oformio porodicu i dan danas živi u Briselu.

Naravno, Rica je pozdravio sve u domovini. Sve drugare, raspitivao se za velike prijatelje Dragana Kićanovića i Radmila Mišovića sa kojim smo ga telefonski spojili.

Neka korist i od trenutnog stanja na planeti. Obnove se veze, čuju se prijatelji, rođaci, posle ko zna koliko godina.

IZVOR : MOZZART SPORT

FOTO: Nenad Kiš

djurdje.mecanin.mozzartbet.com

 

 

 

 

Ostavite komentar