Ekonomija

Startap centar u Nišu čeka nove stanare – U toku konkurs za početnike u inovacionom biznisu

696pregleda
Niški Startap centar spreman je da primi nove stanare. Kako je saopšteno na sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša (KLERP), u toku je konkurs na koji mogu da se prijave novoosnovane firme do dve godine starosti koje se bave inovativnim delatnostima, timovi aktivnih i svršenih studenata, kao i spinof timovi.
Mesta ima za 24 stanara, a prvi presek radiće se 15. maja 22019. nakon čega će biti formirana i rang lista.
– Prijem će biti aktivan do popune kapaciteta, tako da ćemo, nakon prvog preseka, nove raditi na svaka tri meseca. Očekujem da se prvi stanari usele početkom juna – rekao je direktor Startap centra doo Niš Miloš Grozdanović.
On je naglasio da se ugovori sa stanarima potpisuju na dve godine i da će oni moći da koriste sve konsultantske usluge iz oblasti prava, marketinga, menadžmenta i knjigovodstva, ali i opremu za naučno-istraživački rad, kao i da pohađaju treninge.
– Prvih osam meseci oni će u Startapu boraviti besplatno, drugih osam meseci će plaćati stanarinu 240 dinara po m2, dok je za poslednja tri meseca predviđeno da cena po kvadratu bude 480 dinara – naglasio je Grozdanović.
Startap centar osnovan je decembra 2017.godine, kao zajednička incijativa Grada Niša i Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu.
Prema rečima predsednika Nadzornog odbora Ivana Pavlovića, Centar mladim ljudima omogućava da pokrenu svoj biznis ali i da im taj početak ne bude opterećen velikim ulaganjem u infrastrukturu, već da se sva potrebna sredstva usredsrede na poslovnu i inovacionu delatnost, radi što bržeg plasmana novih proizvoda i usluga na tržište. Primarna uloga je da se, kroz set usluga, podstiče kreiranje uspešnih preduzeća, kako bi ona nakon napuštanja inkubatora bila finansijski likvidna i konkurentna, a samim tim i samoodrživa.
izvor: eKapija

Ostavite komentar