Sport

STK Borac počinje takmičenje u Prvoj Saveznnoj ligi

Predsednik, trener i igrač Đorđe Pejak smatra da je ovo velika nagrada za naporni rad!

220views

Stonoteniski klub Borac krunisao je uspešan dvogodišnji rad plasmanom u Prvu Saveznu ligu. Već u subotu 14. septembra Čačani će odmeriti snage sa, ozbiljnim rivalom, novosadskom Vojvodinom. Veliki duel u kome se očekuju odlične partije.

“Nakon više od deset godina Čačani će moći da uživaju u vrhunskom stonom tenisu. Borac će igrati u sastavu Radovan Žunjanin, Strahinja Sokolović i moja malenkost” kaže predsednik, trener i igrač STK Borac Đorđe Pejak.

Predsednik kluba prezadovoljan je ne samo plasmanom u viši rang već celokupnim radom u minulom periodu.

“Trudili smo se da pružamo maksimum. Za poslednje dve sezone izborili smo dva viša ranga. Povlačili smo dobre poteze i evo nas u drugom po kvalitetu rangu takmičenja. Nadam se da ćemo biti stabilan prvoligaški klub koji će demonstrirati, zajedno sa rivalima, kvalitetan stoni tenis. Iznad nas je samo Superliga u kojoj glavnu reč vode večiti rivali Zvezda i Partizan, Banat – Zrenjanin, Vršac i Radnički iz Novog Sada”.

Prva Savezna liga ima deset klubova.

“Tako je. Prve dve ekipe stiču pravo na plasman u viši rang. Naš plan je stabilnost i još veća stabilizacija kluba na svim nivoima pa tek potom možemo da razmišljamo o nekom pojačanju koje bi nam donelo i Superligu. U ovom momentu sedam klubova je iz Vojvodine koja se prepoznaje po dobrom stonom tenisu. Tu su Taurunum i Medijana”.

STK Borac, na čelu sa vama, postavio je mnoge stvari na svoje mesto.

“Bilo je prepreka na našem putu, ali smo ih uspešno prelazili. Veoma je važno da javnost zna da smo radili sa preko stotinu devojčica i dečaka. Da imamo salu sa stolovima koji su nam na raspolaganju 24 sata. Sve je u službi dece, kluba, naših sugrađana, rekreativaca, grada…Interesantno, krenuli smo sa ženskim timom koje čine takmičarke iz Čačka, ali i okoline. Mislim da su najjače u rangu u kome će se nadmetati, a naša želja je da stignu do najviših liga”.

Ljubitelji stonog tenisa u Srbiji znaju šta je Borac svojevremeno predstavljao u našoj elitnoj ligi.

“Imali smo respektabilan tim, igrali najjače utakmice i sad smo na putu povratka na stare staze. Pratimo rad naših mlađih snaga koji se takmiče i beleže dobre rezultate. Evo, u Čoki, na bodovnom takmičenju,  imali smo dvojicu dečaka koji su ostvarili zapažene rezultate. Kvalitetno rade i nadamo se da će uskoro zaigrati i za prvi tim.  

Predsednik i trener Borca ima 44 godine. Na vidiku je još jedna igračka sezona, ali Pejak neće zapostaviti organizacione aktivnosti.

“Pred nama je puno obaveza koje se moraju uspešno rešavati. Pozivamo sugrađane da nas isprate i podrže, prvo u navijačkom smislu. Potom, da se kod nas rekreiraju, uz stručnu pomoć naših trenera. Klubu je svaka pomoć dobro došla jer viši rang iziskuje i veće troškove. Otvoreni smo za saradnju i pomoć”, konstatovao je prvi čovek STK Borac Đorđe Pajak.

Kablarnet.rs

 

 

Ostavite komentar