Humanitarni rad

Troipogodišnjem Marku Obreniću iz Konjevića kod Čačka potrebna pomoć

154pregleda


Kao što vam je poznato, više od dve i po godine Udruženje Čačana u Beogradu aktivno pomaže malom 
troipogodišnjem Marku Obreniću iz Konjevića kod Čačka. Pošto ga je majka napustila o njemu brine njegov samohrani otac Dragan Obrenić. Već smo pisali da je mali Marko rođen sa svega 1.1 kg težine i da mu je potrebna svakodnevna medicinska nega i terapije. Do pre pojave pandemije Korona virusa Marko se u više navrata po više meseci lečio u Specijalnoj bolinci za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu. Otac Dragan se trudio da vredno radi i zaradi novac za preživljavanje i lekove. Više puta smo ga lično zaticali tokom težih fizičkih radova (košenje, uređenje površina, sečenje drva) za vreme čega ga je Marko strpljivo čekao u sedištu za bebe u blizini. Za slučaj porodice Obrenić zainteresovali smo i novinare emisije “Srbija na dlanu” televizije Happy koja je o njima napravila reportažu u januaru ove godine.

Nažalost, još jednom se potvrdilo pravilo da nesreća nikad ne dolazi sama jer se u poslednjih godinu dana i Markov otac Dragan prilično razboleo. Prema Draganovim rečima u pitanju je ozbiljno oštećenje kičme i oba kuka. Operacija kuka mu je bila zakazana, ali je odložena zbog Kovid pandemije. 

      Marku i Draganu je, radi preduzimanja daljih koraka u lečenju, od strane doktora preporučeno da obave preglede skenerom, i to Marko pregled glave, a Dagan skenerski pregled kičmenog stuba i skener kukova. Kako zbog Kovid pandemije te preglede moraju izvršiti u privatnoj ustanovi potrebno im je 25.000 dinara koje ne mogu sami sakupiti. Molimo sve članove i prijatelje našeg Udruženja da još jednom pokažu veliko srce i pomognu Marku i Draganu.

Dinarski tekući račun:
Dragan Obrenić 205-9011005175091-06 Komercijalna Banka
Devizni račun:
Dragan Obrenić IBAN RS35205903101977381219 Komercijalna Banka

VAŽNA NAPOMENA: Pre nekoliko dana Udruženje Čačana u Beogradu obezbedilo je donaciju u drvima za ogrev za dve siromašne čačanske porodice. Kada smo pitali Dragana da li njemu trebaju drva odgovorio je negativno jer su mu već drugi dobri ljudi pomogli oko ogreva (ovom prilikom ih puno pozdravljamo), ali se ponudio da, iako bolestan i teško pokretan, natovari i pozajmljenim kombijem besplatno preveze po dva kubika drva do tih drugih porodica. Ovo je prvi put da se neko kome naše Udruženje pomaže i sam uključuje u humanitarne akcije Udruženja. Svaka čast Dragane!

Svi oni koji žele da pomogni porodici Obrenić na neki drugi način sem novčanog priloga mogu se obratiti Udruženju Čačana u Beogradu na mejl 
udruzenjecacana@gmail.com ili SMS porukom na telefon 0637444801. Pokažimo svoju humanost jer time ne pomažemo samo drugima, pomažemo i sebi da kroz jedan zajednički akt solidarnosti budemo ojačani i oplemenjeni i kao pojedinci i kao zajednica.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar