DruštvoHumanitarni rad

TATJANA TANJA ALEKSIĆ: Kada je reč o novinarima važno je da građani prepoznaju da radimo u javnom interesu, njihovom interesu

Novinarka i televizijska voditeljka smatra da je uvek bilo važno biti human, a ne samo u današnje vreme!

675pregleda

Priznaje da je uvek više volela da gleda sportske događaje nego da se bavi sportom. Kaže da strašno voli košarku koja je za našu današnju gošću sport broj jedan. Takođe, Tanja Aleksić ističe da su utakmice košarkaša Partizana bile lepe, igrački, i sa “strava” atmosferom u Areni. Pogađate za koga Tanja navija u košarci, dok fudbal ne prati. Voli mečeve svih naših reprezentacija. Nikada neće zaboraviti medalje srpskih košarkaša iz Atlante i Atine. Dok gledamo Tanju, u emisiji N1 Studio  live, pišemo ovaj tekst.

Između ostalog, zanimalo nas je šta Tatjana kaže koliko je u današnje vreme važno biti human?

“Mislim da je uvek bilo važno biti human, ne bih to vezivala samo za današnje vreme. Uvek je bilo onih koji su spremni da pomognu nekom ko se našao u teškoj situaciju. I sada imamo prilike da vidimo da, kao društvo, umemo da se agažujemo kad je potrebna pomoć”.

Kojim akcijama se odazivate, dobrotvornim koncertima, utakmicama, humanitarnim SMS porukama…?

“Ima nekoliko organizacija koje već godina, svakog meseca, pomažem simboličnom sumom. Uglavom su to organizacije koje se bave zaštitom dece. I dosta šaljem sms poruka naročito kada je potrebna za lek i lečenje”.

Koliko nas tempo života primorava da gledamo samo na sebe?

“Današnji život jeste brz ili ubrzan , ali na kraju dana svako od nas sam odluči kako će, i na koga, svoje vreme “potrošiti”.

Da li javne ličnosti, novinari, imaju posebnu odgovornost u podizanju svesti?

“Javne ličnosti imaju posebnu odgovornost. Ljudi nam poklanjaju svoje povernje tako što prate ono što radimo. Kada je reč o novinarima važno je da građani prepoznaju da radimo u javnom interesu, njihovom interesu. I onda mislim i da je prirodno da javne ličnosti to povernje simbolično “ulože” u podizanje svesti kada je reč o pomoći nekim ugroženim ili posebno osetljivim grupama”.

Gde nalazite svoj mir: priroda, knjiga, porodica, muzika, hobi…

“Skoro sve od ovog navednog . Možda jedino ne stižem da boravim u prirodi koliko bih želela”.

NURDOR – Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. SMS na 1150, cena 100 dinara!

Pružena ruka Hilandara mnogodetnim porodicama, ugroženim grupama i pojedincima, deci i mladima, naše je nadahnuće i okvir za dobrotvorno delovanje.

Udruženje Teofil 1198 Čačak,

Tekući račun br. 200-3707050101022-97

Devizni račun br. RS35200370705010198812

Banka Poštanska štedionica

office@teofil1198.org

ZVONČICA – “Zvončica” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan Čupić”. Udruženju ” Zvončica” možete pomoći slanjem SMS – a sa brojem 13 na 2407

Jun, nacionalni mesec mentalnog zdravlja

14.06.

Svetski dan dobrovoljnih davaoca krvi

20.06.

Svetski dan izbeglica

26.06.

Svetski dan borbe protiv narkomanije

26.06.

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge

Đ. Mečanin/Kablarnet.rs

Ostavite komentar