Ekonomija

TIFFANY Production doo iz Čačka dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje ″Djordje Vajfert 2020″ za poseban doprinos podršci u obrazovanju i zapošljavanju mladih

546pregleda

Pre četiri godine na inicijativu privrednika grada Čačka iz oblasti modne industrije, a uz podršku lokalne samouprave, Privredne komore, Mašinsko saobraćajne škole, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nemačke organizacije za saradnju i razvoj GIZ ismelim koracima krenulo se u realizaciju projekta dualnog obrazovanja na srednjoškolskom nivou.

Prepoznavši značaj ovog projekta kompanija TIFFANY Production je ponudila svoju potpunu podršku i na taj način postala jedan od pionira, ne samo na nivou grada, već i čitave Srbije.

″Dosadašnji sistem obrazovanja podrazumevao je da mladi dobijaju samo formalno znanje i tako delimično pripremljeni  počinju da rade u kompanijama, gde su realni uslovi nešto potpuno novo za njih. Modelom dualnog obrazovanja pored formalnog oni dobijaju i funkcionalna znanja koje će iskoristi u realnim uslovima i procesu proizvodnje. Mladi se uče da budu preduzimljivi, da razvijaju racionalno i kritičko mišljenje, aktivno učestvuju u procesima i daju svoj doprinos″ ističu u kompaniji TIFFANY.

Modna industrija je jedna od najkreativnijih i svakako jedna od najvažnijih globalnih industrija u svetu. Kao takva predstavlja veliki potencijal, posebno ukoliko se u obzir uzme i tendencija razvoja inovativnih proizvoda.

Problem koji se javlja jeste nedostatak kadrova, a kao rešenje se, naravno,prepoznalo dualno obrazovanje, kako na srednjoškolskom nivou, tako i na visokim strukovnim i akademskim studijama.

U Mašinsko saobraćajnoj školi opremili smo kabinete i ustupili svoje inženjere kao predavače stručnih predmeta, dok smo istovremeno u firmama obezbedili neophodna sredstva za rad i mentore za učenike na praksi.

Saradnja škole i privrednika u uspostavljanju modela dualnog obrazovanja pokazala je jako dobre rezultate. Već četiri godine unazad kompanija TIFFANY   daje primer društveno odgovornog ponašanja  i propagira činjenicu da je dualno obrazvanje investicija u budućnost.

Podstaknuti uspehom provobitnog projekta i uvodjenja smera modni krojač u Mašinsko saobraćajnoj školi, dobili smo vetar u leđa pa smo predano radili na nadogradnji čitavog sistema, te smo ove 2020/21 godine krenuli sa novim, četvorogodišnjim profilomtehničar modelar odeće. I tu nije kraj.

Logičan sled svih do sada preduzetih aktivnosti je uvodjenje dualnog sistema na visokim strukovnim i akademskim studijama u oblasti modne industrije. Ove godine se startuje sa upisom prve generacije studenata na studijski program odevno inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.

Veliko zalaganje na pomenutim projektima nije prošlo nezapaženo od strane Privredne komore Srbije, pa je tako kompanija TIFFANY Production ponosni nosilac priznanja za poseban doprinos podršci u obrazovanju i zapošljavanju mladih Djordje Vajfert 2020.

 

Podrška aktivnostima u oblasti obrazovanja, ulaganje u projekte namenjene mladima, briga o zaposlenima su neke od vrednosti kojima je kompanija TIFFANY posvećena od samog osnivanja.

″Tokom 40 godina našeg postojanja naši interesi su direktno isprepletani sa interesima ljudi sa kojima poslujemo i osećamo želju da uzvratimo zajednici iz koje smo potekli.  Kompanija TIFFANY je  dualnom obrazovanju prepoznala mogućnost školovanja mladih i obezbeđivanja kvalitetnih kadrova za naše kompanije, što će svakako u budućnosti doprineti jačanju konkurentnosti i unapređenju kvaliteta proizvoda i usluga.  Ponosni smo što smo u jakoj konkurenciji  uspeli da se istaknemo svojim primerom i prostanemo nosilac ovako važnog priznanja.  Ono je samo vetar u ledja da i u budućnosti radimo još intenzivnije i predanije kako bismo opravdali epitet jednog od lidera u oblasti modne industrije ″ kažu u kompaniji.

PR tekst

 

 

Ostavite komentar