Društvo

TIFFANY Production, Ps Fashion, Ministarstvo prosvete, nauke i tehniloškog razvoja, Grad Čačak i Privredna komora

ČETVOROGODIŠNJI profil TEHNIČAR MODELAR ODEĆE!

529pregleda

Godinama unazad očevici smo neophodnosti prilagođavanja formalnog obrazovnog sistema potrebama privrede.

Upravo iz toga je proistekla potreba za razvojem dualnog obrazovanja, koje je u našem gradu počelo sa primenom 2017. godine i to u Mašinsko saobraćajnoj školi u oblasti tekstilstva.

Pre pet godina je u Čačku upisana prva generacija profila modni krojač, a sve to uz pomoć kompanija TIFFANY Production, Ps Fashion, Ministarstva prosvete, nauke i tehniloškog razvoja,Grada Čačka i Privredne komore.

Ove godine škola upisuje treću generaciju novog, ČETVOROGODIŠNJEG profila TEHNIČAR MODELAR ODEĆE.

Po završetku školovanja po dualnom sistemu učenici stiču:

  • Mogućnost rada na poslovima tehničar modelar odeće ili pak pokretanja sopstvenog biznisa
  • Mogućnost za nastavak školovanja na strukovnim studijama na novootvorenom smeru na Tehničkom fakultetu u Čačku – ODEVNO INŽENJERSTVO I DIZAJN
  • Mogućnost stipendiranja na daljim studijama od strane kompanija i lokalne samouprave.

Kroz proces dualnog obrazovanja, ohrabruje se učenikova produktivnost i motivisanost za sticanje veština. Za vreme provedeno u učenju u kompanijama, za učenike je obezbeđena i naknada. Ovo su samo neki od velikog broja benefita koje dobijate ukoliko postanete deo ove modne priče.

Sve dodatne informacije koje se tiču ovog profila možete dobiti ukoliko postetite štand mašinske škole na trgu u centru grada, u utorak 14. juna u periodu od 11 do 16 časova.

Svi oni koji ne mogu doći u utorak, mogu posetiti Mašinsku školu već u petak 17.juna, kada će u holu škole biti organizovan dan otvorenih vrata, u periodu od 10 do 16 časova. Pored dodatnih informacija, tu ćete biti u prilici da vidite i savremeno opremljene kabineta ali i da čujete iskustva prethodnih generacija.

Dođite da se družimo i širimo znanja. Zakoračimo zajedno u svet mode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar