Sport

U nedelju je na stazi „Bukovik“ u Kruševcu održana V trka za Otvoreni šampionat Srbije

uz učešće 64 vozača iz 11 klubova i gostiju iz Severne Makedonije

679pregleda

U nedelju je na stazi „Bukovik“ u Kruševcu održana V trka za Otvoreni šampionat Srbije, u organizaciji moto kluba „Vatreni“, uz učešće 64 vozača iz 11 klubova i gostiju iz Severne Makedonije.

Prve voženje u svim klasama održane po lepom vremenu, dok su druge vožnje takmičari vozili po kiši i pljusku, osim u najmaldjim klasama.

Ponovo su naši takmičari obradovali ljubitelje moto sporta. Vozači naša dva kluba Termorad „AMSK Čačak“ i „Tanasko Rajić“ nastavili suborbu sa vozačima MK „Ere“ iz Arilja za titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U najmladjoj klasi MX65 do 12 godina starosti dva prvoplasirana u šampionatu do kraja trka su vodili duele iz kojih je ovog puta kao pobednik izašla AnaKolnookov iz MK „Extreme“ iz Beograda ispred VukaĆajića iz kluba „Tanasko Rajić“ i prošlogodišnjeg šampiona Andreja Popovića iz MK „Ere“.

U klasi MX85, do 14 godina, pobedio je gost iz Severne Makedonije Antonio Damjanovski ispred Danila Crnjanskog iz Bap racing tima iz Bačke Palanke i Davida Viga iz kluba MX024 iz Bačke Topole. Vodeći u šampionatu Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“, odlično je krenuo i poveo trku, ali je nakon pola kruga doživeo pad i na kraju završio kao sedmoplasirani.

U klasi MX1 se vodila velika borba između vodećih u šampionatu i gosta iz Severne Makedonije Hristijana Ilioskog, koji je na kraju trijumfovao ispred prošlogodišnjeg šampiona Miloša Đorđevića iz ekipe „Termorad AMSK Čačak“ i trećeplasiranog Janka Railića iz MK „Ere“.

U klasi MX2viđena je odlična vožnjaMarka Česka iz kluba MX024iz Bačke Topole i Nenada Petrovića iz MK „Tanasko Rajić“, iz koje je kao ukupni pobednik izašao Mark Česko, dok je treći bio Milan Vukajlović iz ekipe „Termorad AMSK Čačak“.

U klasi MX125 pobedu je ostvario Milan Vukajlović iz ekipe „Termorad AMSK Čačak“ ispred Vuka Drmanca iz MK „Tanasko Rajić“, dok je treći bio Strahinja Kalamković iz MK „Ere“ Arilje.

U kupu Srbije u klasi MX3, posle dve vožnje najuspešniji je bio prošlogodišnji šampion Vlade Rajeviće iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“, drugi je bio Viktor Lang iz ekipe MX024 a treće mesto je osvojio Stipan Kujundžić iz kluba MX024.

U klasi MXB najbolji je bio Jovan Popović iz ekipe GTC racing iz Kraljeva, drugo mesto zauzeo je njegov brat Marko Popović, a trećeForgo Kristijan iz ekipe MX024.

U klasi MXSpobedio je čuveni učesnik Dakar relija, Gabor Sagmajster iz Suboticeispred Vlatka Provodovskog iz BAP racing tima, a treći je bio Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“.

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I prvo mesto je zauzela ekipa MX024, drugo mesto MK „Tanasko Rajić“ a treće ekipa Termorad „AMSK Čačak“.

U kupu Srbije, u klasi klubova II,  prvo mesto osvojila je ekipa „MX024“, drugo „GTC racing“ iz Kraljeva a treće ekipa MK „Vatreni“.

Šampionat Srbije se nastavlja trkom u Kraljevu 26.09.2021.godine.

 

 

Ostavite komentar