Sport

U pripremnom meču Borac ubedljivo savladao Dinamik

354pregleda

U okviru priprema za predstojeću Superligu košarkaši Borca odigrali su duel sa Dinamikom. Nakon 40 minuta borbe na semaforu je stajalo 103:84 (26:25; 28:17; 28:25; 21:17).

Bila je ovo lepa prilika za četu Jovice Arsića da odmeri snagu sa ekipom sličnog kvaliteta. To je od velike potrebe jer se približava novo izdanje Superlige, u kojoj će Borac u okviru grupe A igrati protiv Crvene zvezde, FMP-a, OKK Beograda, Zlatibora i Dunava.

Iako je utakmica sa Dinamikom bila pripremnog karaktera, obe ekipe su od početka igrale vrlo ozbiljno. Naravno, ništa drugo nije se ni moglo očekivati. Međutim, već u drugoj deonici domaćin je uspeo da slomi otpor protivnika, kada je stekao prvi put prednost od dve cifre. U nastavku je tu razliku samo uvećavao, a u jednom mometu imao je suficit od 24 poena (100:74). Na kraju se zaustavio na koti 19.

Ako se po jutru dan poznaje, onda će čačanska publika ponovo imati priliku da od Borca gleda velike stvari u Superligi, baš kao prošle sezone, kada je savladana Crvena zvezda, FMP, dva puta Mega Bemaks…

Takođe, valja pomenuti još i to da će Borac pre početka Superlige odigrati još jedan pripremni meč. Ovog puta protivnik će biti užička Sloboda, a kako sada stvari stoje taj duel biće odigran u ponedeljak sa početkom u 17 časova.

Nikola Minović

Ostavite komentar