Sport

U sledeću nedelju kreće basket turnir ,,Kraj Morave“

Vuk Obradović ne krije zadovoljstvo što je turnir postao tradicionalan

259pregleda

U nedelju 1. avgusta, od 18 časova, startuje četvrto po redu izdanje košarkaškog turnira ,,Kraj Morave“. Razume se, mesto igranja biće isto kao lane, odnosno na košarkaškim terenima SC Mladost. Svečano otvaranje turnira zakazano je za 20:30.

Baš kao do sada, organizatori su SC Mladost, kao i Vuk Obradović, idejni tvorac turnira.

Prijave kreću u ponedeljak 26. jula i trajaće do subote 31. jula. Prijave će se obavljati u službenim prostorijama dvorane kraj Morave svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Kao i prošlog leta, turnir će se igrati po sistemu tri plus jedan, a mogućnost učešća imaće sledeće kategorije:

Mlađi pioniri – 2009. godište i mlađi.

Pioniri – 2007. i 2008. godište.

Kadeti – 2005. i 2006. godište.

Juniori – 2003. i 2004. godište.

Seniori – 2002. godište i stariji.

Za osvajače prva tri mesta u svim kategorijama obezbeđene su prigodne nagrade, a za pobednike i novčane.

Organizator turnira Vuk Obradović naglašava da je velika stvar što je ova manifestacija postala tradicionalna.

,,Ovo će biti četvrti put kako se organizuje i sprovodi u delo basket turnir ,,Kraj Morave”. Pre dva leta je bio premijerni, a čak smo organizovali i jedno zimsko izdanje turnira u Plavoj hali. Uz svesrdnu pomoć SC Mladost sva tri prethodna turnira su sprovedena na najvišem nivou. Ne mogu da iskažem koliko mi je drago što će po četvrti put biti održan basket turnir ,,Kraj Morave” i što će ljubitelji košarke imati priliku da učestvuju, ali i da isprate najzanimljivije utakmice. Cilj je bio da turnir postane tradicionalan, a u toj nameri smo uspeli, zbog čega sam posebno ponosan”, zastao je Obradović, a zatim dodao:

,,Na turniru će biti zastupljeno pet standardnih kategorija, od mlađih pionira do seniora. Ono što potencijalne učesnike turnira treba da zanima jeste podatak da će manifestacija trajati od sedam do 10 dana”, istakao je Obradović.

On je uputio poziv svim zaljubljenicima u košarku da se prijave za učešće.

,,Pozvao bih sve ljubitelje košarke u gradu na Moravi da svojim učešćem podrže ovaj turnir. Naravno, dobrodošli su i svi oni koji bi voleli da bodre mlade košarkaše”, završio je Vuk Obradović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet

Foto: Nikola Janjić

Ostavite komentar