Sport

U subotu kreće basket turnir ,,Kraj Morave“

Vuk Obradović ne krije zadovoljstvo što turnir može da bude sproveden u delo

1.12Kpregleda

U subotu 29. avgusta startuje treći po redu košarkaši turnir ,,Kraj Morave“. Razume se, mesto igranja biće isto kao prošlog leta, odnosno na košarkaškim terenima SC Mladost. Kao do sada, organizatori turnira su SC Mladost, kao i Vuk Obradović.

Prijave su započele u ponedeljak 24. avgusta i trajaće do 28. avgusta do 20 časova.

Kao i lane, turnir će se igrati po sistemu 3+1, a mogućnost učešća imaće sledeće kategorije:

Mlađi pioniri – 2008. godište i mlađi.

Pioniri – 2006. i 2007. godište.

Kadeti – 2004. i 2005. godište.

Juniori – 2002. i 2003. godište.

Seniori – 2001. godište i stariji.

Za osvajače prva tri mesta u svim kategorijama obezbeđene su prigodne nagrade, a za pobednike i novčane.

Organizator turnira Vuk Obradović naglašava da je sa stabilizacijom situacije u zemlji došao trenutak da turnir bude sproveden u delo.

,,Ovo će biti treći put kako se organizuje i sprovodi u delo basket turnir ,,Kraj Morave”. Prošlog leta je bio premijerni, a zatim je usledilo i zimsko izdanje turnira u Plavoj hali. Uz svesrdnu pomoć SC Mladost oba minula turnira su sprovedena najvišem nivou. Na veliku žalost, ove godine se turnir održava nešto kasnije, a iz svima znanih razloga. Ali kako se situacija u državi i našem gradu polako stabilizuje, ljubitelji košarke će ipak imati priliku da učestvuju, ali i da isprate najzanimljivije utakmice”, zastao je Obradović, a zatim dodao:

,,Na turniru će biti zastupljeno pet standardnih kategorija, od mlađih pionira do seniora. Ono što potencijalne učesnike turnira treba da zanima jeste podatak da će manifestacija trajati od sedam do 10 dana. Naravno, turnir neće biti odrganizovan u vreme časova u školi, već kasnije, nakon završetka istih”, dodao je Obradović.

On je uputio poziv svim zaljubljenicima u košarku da se prijave za učešće.

,,Pozvao bih sve ljubitelje košarke u gradu na Moravi da svojim učešćem podrže ovaj turnir. Naravno, dobrodošli su i svi oni koji bi voleli da bodre mlade košarkaše”, završio je Vuk Obradović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić

Ostavite komentar