Sport

Uprava finskog drugoligaša odlučila je da Marka Milunovića  imenuje za šefa stručnog štaba AC “Kajani”

Mladi trener i klub žele da izbore opstanak u ligi!

96views

Trener Marko Milunović (32) rođen je i odrastao u Leposaviću, gde je počeo da trenira fudbal u FK “Ibar”. Potom je sedam  godina bio član FK “Bane” iz Raške. Tokom studiranja na Fakultetu za Sport i fizičko vaspitanje, počeo je da se bavi trenerskim poslom u FK “Kosmet” iz Leposavića gde je tri godine radio sa mlađim kategorijama.

Imao je izlet  u novinarstvo, radio je na RTK2 kanalu u Prištini koji program emituje na srpskom jeziku. Bio je sportski komentator.

U Finsku je stigao u martu 2017. godine , a u AC “Kajani” radi od oktobra 2018. godine kao prvi asistent. AC “Kajani” takmiči se u Drugoj ligi Finske (Ykkönen). Započeo je školovanje za UEFA “A” licencu pri FSS.

Nekadašnji kolega, za Mozzart Sport, iz Finske poručuje da je preuzeo mesto šefa stručnog štaba.

Ušao sam u treću godinu rada kao asistent. Zbog slabijih rezultata ekipe, u poslednjih par utakmica, uprava kluba je odlučila da promeni trenera, a da na njegovo mesto postavi moju malenkost. U Finskoj sam tri i po godine godine. AC Kajaani takmiči se u Drugoj ligi Finske, trenutno smo na tri boda od zone ispadanja i glavni cilj je da se ostane u ligi. Već u subotu očekuje nas bitan meč protiv jednog od konkurenata u borbi za opstanak. Nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo mesto u ligi i naredne godine”, kaže Milunović.

Šta uprava kluba planira za narednu godinu?

“Na poziciji glavnog trenera, kako stoje stvari, ostaću do kraja sezone, a ukoliko ispunimo zadatke koji su postavljeni saradnja će se nastaviti i naredne sezone. Radujem se novom izazovu i nadam se dobrim rezultatima”, konstatuje Milunović.

Đ.M.

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com