DruštvoZdravstvo

Visan – Predrag Ćurčić

645views

Na današnji dan pre 63 godine, 27. septembra 1956. godine, u Čačku je rođen jedan od naših poznatih i uspešnih zemljaka, gospodin Predrag Ćurčić, istaknuti član, a jedno vreme i predsednik Udruženja Čačana u Beogradu. U Čačku je pohađao osnovnu i srednju školu, dok je u Beogradu završio Višu medicinsku školu, smer Viši sanitarni inženjer. Školovanje je nastavio u Češkoj na Fakultetu preventivne medicine. Po završetku fakulteta vratio se u zemlju i 1980. godine počeo da radi kao pripravnik u preduzeću “Sigurnost Beograd”, u delu preduzeća koje se bavilo dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom. Šest godina kasnije postao je rukovodilac tog sektora i u ovom preduzeću je ostao sve do maja 1990. godine, kada se otisnuo u privatne vode i osnovao svoju firmu “Visan”. Firma “Visan” koja je porodična firma u vlasništvu porodice Ćurčić će za nešto više od pola godine proslaviti 30 godina postojanja i uspešnog rada. Visoko zdravstvena sanitarna škola strukovnih studija “Visan” uspešno posluje u sistemu Visan od 2006. godine i prva je škola u Srbiji koja obrazuje sanitarno ekološke inženjere. Poslovni sitem “Visan” postao je sinonim za pouzdanost i kvalitet u oblasti ekološke i sanitarne zaštite, ali i obrazovanja novih mladih kadrova za te stručne profile.


Pored poslovnog angažovanja u svojoj firmi, gospodin Ćurčić kao sveobuhvatna ličnost veoma je aktivan i na drugim poljima. U prethodnom periodu uzimao je učešća u radu Privredne komore Beograda, a učestvovao je i dan danas učestvuje u kulturnim, društveno korisnim i humanitarnim akcijama koje vodi Udruženje Čačana u Beogradu I druge organizacije. Za svoj rad na ovom polju dobio je gramatu počivšeg patrijarha Pavla, dve oktobarske nagrade opštine Zemun i mnoge druge. Pomagao je i sportske kolektive. Srećno je oženjen i sa suprugom i svoja dva sina više decenija uspešno vodi svoj razgranati porodični biznis.

Gospodinu Ćurčiću u ime svih članova Udruženja Čačana u Beogradu želimo puno zdravlja, sreće i uspeha u 
životu i budućim poslovnim aktivnostima. Porodici Ćurčić, svim zaposlenima i saradnicima poslovnog sistema “VIsan”, iako nekolio meseci preuranjeno, čestitamo 30 godina uspešog rada i želimo im da i ubuduće nastave tako.

Poslovni sitem “Visan” – Veb sajt
Visoka zdravstveno-sanitarna škola strukovnih studija “Visan” – Veb sajt

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar