Društvo

Više neće biti važno koliko imate “lajkova”

110views

Čelnici društvene mreže Facebook razmišljaju da ukinu prikazivanje broja osoba koje su reagovale na objave korisnika, a sve kako bi pomogli korisnicima koji se loše osećaju kada im objava ne dobije željeni broj “lajkova”.

Portal “DigitalTrends” objavio je izveštaj o poslednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi kako se Facebook sprema da testno ukidanje brojača lajkova primeni na aplikaciji Android.

Čelnici Facebooka su za magazin “TechCrunch” potvrdili te navode.

Mark Zakerberg je pre nekoliko meseci izjavio da mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na njihove objave, a da više rade na povezivanju s drugim korisnicima.

Trka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata.

Profesor psihologije sa Univerziteta u San Dijegu Žan Tvindž je pre dve godine objavio rad u kojem ukazuje na veliki rast broja adolescenata koji dnevno minimalno pet sati provode na društvenim mrežama i upozorava da je ta kategorija i 70 puta sklonija samoubilačkim mislima od omladine koja na društvenim mrežama dnevno provodi do sat vremena.

Rezultati istraživanja pokazali su da raste i broj adolescenata koji se osećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.

eKapija

Ostavite komentar