Sport

Vladimir Lučić: Izazov, privilegija, ali i obaveza je trenirati klub kakav je čačanski Borac

Trener Slobode zadovoljan je dosadašnjim radom u Užicu!

944pregleda

Košarkaši Slobode poslednju utakmicu u Superligi igraju sa vodećim timom “B” grupe, ekipom Partizana. Užičani će se, očigledno, sa dve pobede oprostiti od ovogodišnje Superlige, ali kod šefa stručnog štaba Vladimira Lučića prisutno je zadovoljstvo učinjenim tokom takmičarske godine.

“Istakao bih da sam na kormilu Slobode dve i po godine. Da smo iz “B” lige prvo ušli u KLS, a potom napravili i korak više plasiravši se u Superligu. Kvalitetno sam iskoristio boravak u Užicu, vratili smo klub tamo gde pripada u najkvalitetniju domaću ligu. Još jedna bitna stvar, u klubu se ponovo radi sa mlađim selekcijama”, podvlači Lučić.

Mlad ste trener, ali sa solidnim iskustvom, naročito u radu sa mladim igračima.

“Kad sam stigao u Slobodu prvi zadatak bio je oformiti i mlađe selekcije. Ozbiljan klub ne može da funkcioniše bez pionira, kadeta, juniora…To je baza iz koje se crpe igrači za prvi tim. Dakle, prvotimci moraju da budu iz Užica i okoline. Kruna je poziv Aleksi Ćubiću na širi spisak Aleksandra Bućana. To je dete iz Užica, a dolaskom Raše Radovanovića na mesto sportskog direktora počeli smo da angažujemo igrače iz regiona. Nije lako stvoriti igrača, to je proces, ali Sloboda ide napred”.

Ugovor sa Slobodom imate na još godinu dana.

“Sačekaćemo da se okonča takmičenje odnosno da odigramo utakmicu sa Partizanom. Nakon toga možemo da razgovaramo o daljim planovima”.

Pekli ste zanat u Austriji, Rumuniji, Italiji…Možda novi odlazak preko granice.

“Vratio sam se u Srbiju da bih bio sa porodicom. Dokazao sam sebi da mogu da radim u domovini, zemlji košarke. Sad sve zavisi od mnogo faktora”.

Čačanski Borac je igrao na dva fronta. Možda ste ispratili igre čete Jovice Arsića.

“Borac je pored Partizana i Crvene zvezde sinonim za srpsku košarku. Iznedrio je veliki broj igrača, reprezentativaca, trenera…Kad stignem uvek sam u hali kraj Morave. Mora se priznati da je i ove sezone bio na nivou, prvak KLS – a, igrao završnicu ABA 2 lige…jednostavno dobro je igrao”.

Za svakog trenera je izazov da sedne na klupu Borca.

“Izazov i privilegija je voditi klub kakav je Borac, ali i velika obaveza. Moje je da radim, usavršavam se, a šta će doneti vreme ostaje da se vidi, konstatovao je Lučić.

IZVOR:MOZZART SPORT

Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

Ostavite komentar