Sport

Vladimir Zlatanović nakon susreta sa Crvenom zvezdom: Odlična utakmica, prava seniorska

Poraz Borca u neizvesnom okršaju sa Beograđanima

1.13Kpregleda

U derbiju 8. kola Roda juniorske lige Srbije, u izuzetno neizvesnoj i tvrdoj utakmici odigranoj u  dvorani kraj Morave, sastali su se Borac i Crvena zvezda mts. Nakon 40 minuta velike borbe pobedu je na svoj konto upisao gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 60:68 (15:17; 15:16; 16:12; 14:23). Treba reći da neuobičajeno velika poseta za jedan juniorski susret (oko 750 gledalaca) jasno svedoči o atraktivnosti i važnosti istog.

Zvezda je bolje otvorila meč, odmah vezavši nekoliko dobrih napada. Međutim, nakon niza jalovih pokušaja Borac je preko Lazarevića uspeo da postigne prve poene. Nakon njega usledila je trojka Šušića, tako da je domaćin uspeo da poravna rezultat. Međutim, gosti nisu popuštali, već su nastavili da diktiraju tempo igre. Čak su, u jednom momentu, imali suficit od devet poena (7:16), što je u izrazito tvrdom meču bio golem kapital. Ipak, uz dosta truda, naročito Bumbića, Borac je do isteka prvog kvartala uspeo da smanji zaostatak na svega jedan koš (15:17).

Baš kao i prvu, i drugu deonicu je pozitivnije krenula Zvezda. Ali ponovo je Borac na mišiće uspevao da prati rivala. Štaviše, Obućina je poenima sa linije slobodnih bacanja uspeo da poravna rezultat (19:19). U nastavku meča je vladala prilična rezultatska neizvesnost. Taman što bi Beograđani poveli, već u sledećem napadu Čačani bi izjednačili. Doduše, treba pomenuti da je nekoliko sudijskih odluka dobrano oštetilo Borac, a išlo u korist Zvezde. To je dodatno razgalilo već prilično bučnu čačansku publiku. Ipak, pred sam odlazak na veliki odmor gosti su bili malo pribraniji i srećnije ruke, pa su na pomenuti otišli sa tri koša u plusu (30:33).

Sa više energije domaći su ušli u drugo poluvreme, pa su sa četiri vezana poena uspeli da povedu (34:33). Međutim, Zvezda je vrlo brzo uzvartila istom merom, pa je vratila stvari u pređašnje stanje. Valja pomenuti da su igrači obe ekipe pravili dosta grešaka u oba smera, pa otuda i relativno mali broj poena. Najveće vođstvo imala je Zvezda, a isto je iznosilo sedam poena (34:41). Ali to je bio maksimum jednog tima. Ipak, frenetičnom borbenošću pre svega Obradovića i Kovačevića, ali i ostalih košarkaša, Borac je uspeo da do konca trećeg kvartala prevede rezultat (46:45).

U poslednju četvrtinu ekipe su ušle jednakih šansi za pobedu. Bila je očita želja svih mladih košarkaša da se ostvari pobeda u jednom ovakvom duelu. Inicijativu je prva preduzela Zvezda, koja je prednost vratila na svoj konto. Istina, bila je neznatna, ali je ulivala kakvu-takvu sigurnost. Ali onda je odgovornost na sebe preuzeo Bumbić, pa je uzvratio na jednak način i vratio poravnanje svom sastavu. Sledio ga je Tutunović, čija je trojka donela Borcu dugo željeno vođstvo (57:54). Međutim, nakon toga su usledile greške na obe strane, tako da je meč ušao u veoma neizvesnu završncu, u kojoj je više koncentracije, snage, pa i sreće imao sastav iz Beograda. Manojlović i Ostojić, igrači Zvezde, u poslednjem minutu igre bili su mirne i sigurne ruke, pa su svom timu doneli dva veoma važna i značajna boda.

Trener Vladimir Zlatanović sumirajući utiske ističe da je ovaj meč samo početak uzlazne putanje u igri Borca, koji će sav svoj potencijal pokazati u narednom periodu.

,,Smatram da je publika u dvorani kraj Morave imala zadovoljstvo da pogleda jednu odličnu utakmicu, pravu seniorsku, iako se radi o juniorskoj ligi. Meč je imao sve elemente koje treba da ima. Bilo je puno preokreta, borbe, a na kraju je Zvezda zasluženo pobedila. Doduše, da smo mi slavili sigurno ne bi bilo nepravedno. Imali smo svoje šanse. Početak utakmice je pripao gostima, jer smo ušli malo uplašeno, verovatno zbog većeg broja publike nego inače. Ali do kraja prve četvrtine smo uspeli to da iskontrolišemo i da do poluvremena uđemo u egal. Čak smo pred kraj duela imali i prednost. Ali nekoliko napada nismo uspeli da realizujemo, a Zvezda je ofanzivnim skokom i šutem sa linije slobodnih bacanja došla do pobede. Ali valja pomenuti da smo po prvi put u sezoni igrali u kompletnom sastavu. Zbog navedenog mislim da je ovo samo početak dobre igre i da ćemo kroz sezonu napredovati kao ekipa“, izjavio je Zlatanović.

Stevan Karapandžić, novajlija u redovima Borca, odigrao je dobar meč protiv bivšeg kluba, tako pokazavši da je pravo pojačanje za čačanski tim.

,,Mislim da smo u utakmicu ušli malo mekše, a to je i rezultat pokazivao. Zvezda je kontrolisala igru do poluvremena. Imali smo dosta propusta u odbrani, a oni su to kažnjavali. Ali smatram da ova ekipa ide pravim putem. Sa velikom željom i požrtvovanjem smo ušli u utakmicu. Verujem da će na kraju ovo isplivati na dobro. Što se mene tiče, trenutno nisam na najvišem nivou, trudio sam se, ali vreme će pokazati svoje. Čestitam Zvezdi na dobro odigranoj utakmici. Mi nastavljamo sa radom, a potrudićemo se da ispravimo svoje greške“, rekao je Karapandžić.

Borac: Kovačević, Tutunović 5, Lazarević 8, Šušić 3, Obradović, Mićović 8, Bumbić 13, Glišović, Karapandžić 18, Obućina 5, Petrović, Savić.

Crvena zvezda mts: Uskoković, Manojlović 15, Dobrašinović 10, Ostojić 8, Ilić 4, Radosavljević 9, Mihailović, Mateski, Joksimović 6, Bošnjak 5, Šaranović, Branković 11.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić

 

 

Ostavite komentar