Sport

Vladimir Zlatanović, trener kadetskog tima Borca: Najbitnije je da stvaramo igrače za prvi tim!

Kadetska ekipa Borca započela je pripreme za novu sezonu…

821pregleda

Kadetski sastav Borca, koji sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović, danas je krenuo sa pripremama.

Iako do početka nove takmičarske sezone ima više od dva meseca, kormilar Borca je odlučio da ekipa ne gubi previše vremena, već da krajem jula započne sa priremama.

Pred Zlatanovićem i njegovim izabranicima je silan posao, jer kadetski tim Borca ima šampionski oreol. Da podsetimo, minule sezone kadeti Borca su predvođeni trenerom Milošem Pejanovićem osvojili pehar namenjen najboljoj ekipi u Srbiji.

Istina, većina igrača koja je zabeležila taj ogroman uspeh u narednoj sezoni će nastupati za juniorski tim. Međutim, Zlatanovića može da obraduje podatak da će u njegovom sastavu biti i nekolicina igrača iz šampionske generacije, što je i on sam posebno istakao.

,,Od šampionske generacije ostaće svega nekoliko igrača, poput mlađeg Đorđa Ćurčića i Pavla Nikolića, dok će ostali od naredne godine preći u juniorski tim. Ali bez obzira na to, ima dece koja su kadra da budu deo tima, a potrudićemo se da dovedemo neke kvalitetne igrače sa strane“, započeo je Zlatanović svoje izlaganje.

Naravno, on ima plan šta i kako činiti, da bi Borac nastavio da niže uspehe.

,,Najbitnije je da radimo na pravi način sa decom. Moram da istaknem da je od dolaska Raška Bojića na mesto koordinatora mlađih selekcija započela uspešna era u Borcu, kada su i ostvareni veoma zapaženi rezultati. Ipak, smatram da rezultat nije prioritet, već je bitno da se stvore igrači za prvi tim. Bilo je perioda kada je to predstavljalo veliki problem, ali u poslednjih nekoliko godina dobrim radom prave se igrači za seniorski sastav. Borac iza sebe ima niz zapaženih rezultata u mlađim kategorijama, naročito od prošle sezone, kada je kadetska ekipa postala prvak države. Moram da primetim da je javnost bila malo skeptična po tom pitanju, ali očigledno da mlađe selekcije Borca prave dobre rezultate, a takođe se stvaraju igrači za prvi tim. Kao što su svi imali priliku ovog proleća da vide, čak pet kadetskih igrača je dobilo šansu kod trenera Marka Marinovića da igra Superligu“, smatra šef struke kadetske ekipe.

Do početka naredne sezone ima dovoljno vremena da se Zlatanović upozna sa igračima koji će mu biti na raspolaganju, ali i da ih pripremi za silne izazove.

,,U dogovoru sa upravom kluba stvorili smo jasan plan šta i kako treba činiti u narednoj sezoni. Kao što sam već rekao, najbitnije je raditi sa igračima, a ako se nešto više od toga napravi, recimo dobar rezultat na državnom nivou, to će biti samo jedna nagrada za dobar rad”, zastao je Zlatanović, a onda produžio.

,,Koliko nam je svima u klubu stalo da od mladih igrača stvorimo kvalitetne prvotimce govori podatak da smo po prvi put angažovali kondicionog trenera koji će posebno raditi sa mlađim kategorijama. Reč je o Stefanu Poledici, a on će se u narednoj sezoni baviti fizičkom korekcijom svakog mladog igrača pojedinačno, a u cilju da se otklone sve njihove fizičke mane. Darko Bogićević Luis, kondicioni trener prvog tima, ima previše važnih i zahtevnih obaveza oko prvotimaca, tako da smo zbog toga angažovali još jednog trenera. Želja nam je da kadetski igrači što pre budu spremni za juniorski tim, a kasnije i za seniorski status. A naravno, trener Miloš Pejanović i ja ćemo se potruditi da kroz treninge u hali što više igrača približimo seniorskom timu. Takođe, ne mogu a da ne pomenem Vuka Obradovića, koji je prošle godine bio u stručnom štabu Miloša Pejanovića, a od naredne sezone će biti pomoćni trener i njemu i meni“, dodao je trener Borca.

Iako tim još uvek nije kompletan, Zlatanović je danas zvanično započeo sa pripremama.

,,Dva igrača iz kadetskog tima nalaze se u taboru reprezentacije na pripremama. Sa momcima koji su u Čačku danas smo započeli pripreme za narednu sezonu. Plan je da prvo krenemo sa pripremama na stazi, ali svakako ćemo raditi i u hali. Pošto sam nedavno preuzeo tim, u prethodnih mesec dana sam se upoznavao sa igračima”, kazao je Zlatanović.

Prvi cilj kadetske ekipe biće plasman u Triglav kadetsku ligu Srbije.

,,Prva prepreka za nas biće kvalifikacije za Triglav kadetsku ligu Srbije. To takmičenje je izuzetno bitno za nas, pa iz tog razloga nešto ranije počinjemo sa pripremama. Primarni cilj biće plasman u pomenutu ligu, a kasnije ćemo razmišljati o narednim uspesima. Naravno, od Borca se uvek očekuje da se plasira vrlo visoko, naročito nakon što je kadetski tim prošle sezone postao prvak Srbije”, završio je Vladimir Zlatanović.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet

Ostavite komentar