DruštvoHumanitarni rad

Vozači “Premier” taksija startuju humano

75views

Posle dužeg  odlaganja, u utorak, 13. oktobra, stanovnici Gornjeg Milanovca se pridružuju žiteljima Čačka, Ivanjice i Vršca i dobijaju privilegiju i zadovoljstvo da koriste usluge taksi vozila grupacije „PREMIER“, prepoznatljivim po belo-zelenoj boji.

U ovoj grupaciji izuzetnu pažnju posvećuju ekologiji, bezbednosti, sigurnosti, čistoći, tako da će ulicama grada na Despotovici krstariti osam novih vozila “TOYOTA COROLLA“ na hibridni pogon poslednje generacije.

Od kada postoji, a to je nešto više od devet godina, u „PREMIERU“ vode računa da budu društveno odgovorni i trude se da se zajednici u kojoj posluju uvek oduže na najbolji mogući način. Ni Gornji Milanovac neće biti izuzetak.

Iako tek treba da počnu sa radom, svi vozači, inače Gornjomilanovčani, doneli su odluku da se u periodu od 13. do 18. oktobra odreknu svog dela zarade i da se tako dobijena sredstva uplate na račun namenjen prikupljanju pomoći za lečenje njihove sugrađanke Anike Manić.

Ovom humanom gestu priključio se i kompletan tim gornjomilanovačke filijale, tako da će sav prihod od vožnji ostvaren tokom tog perioda biti na raspolaganju fondu za Anikino lečenje.

Korisnici usluga „PREMIER“ taksija u Gornjem Milanovcu moći će do željenog vozila da dođu pozivom na brojeve 032 715151 i 069 715151, slanjem SMS poruke ili upotrebom VIBERA.

U upotrebi je i android aplikacija PREMIER TAKSI, koja se jednostavno instalira upotrebom PLAY prodavnice. Ona vam daje mogućnost da sve vreme imate uvid gde se traženo vozilo trenutno nalazi i na taj način bićete u mogućnosti da znate kada je ono stiglo na željenu adresu.

Ako vam sve ove opcije nisu dovoljne, možete da pozovete 0800 715151. Poziv je besplatan

GM Press / PR TEKST

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Aniku Manić (2018).

Anika je rođena kao zdrava, jaka beba, sa snažnim refleksima i ocenom deset. Bolje nije moglo biti. Na pregledu, u petoj sedmici nakon rođenja, lekar je testirao reflekse i roditelji su primetili da Anika ne reaguje onako snažno kao ranije. Nakon puno dana provedenih u bolnici i različitih dijagnostičkih pregleda – ultrazvuka mozga, magnetne rezonance, metaboličkih i genetskih analiza, Anika je dobila dijagnozu, za koju roditelji nikad ranije nisu čuli. Retka, progresivna i terminalna neuromuskulatorna bolest sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo ni jedna.

SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

Anika je imala sreću, ako se to može reći za bilo koga sa ovom bolešću, da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi. Od svog drugog meseca Anika prima Spinrazu, terapiju koji može da uspori progres bolesti. Na žalost, kako vreme odmiče, Anikino disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se Anika održi u životu.

Ali nada postoji! Genska terapija Zolgensma daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori.

Dosad prikupljeni podaci o Zolgensmi snažno ukazuju na efikasnost genske terapije na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.

I pored slabašnog tela, Anikina vedrina i unutrašnja snaga zadivljuju svakog ko je upozna. Svu svoju snagu koristi da unese radost u naše živote, da se pokreće u ritmu muzike i nasmeje.

Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu Zolgensma genske terapije i troškove lečenja, kao i za putne troškove i smeštaj.

Anikina porodica se obraća svim dragim ljudima dobre volje da u ovome pomognu.

Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!

Pomozimo Aniki!