Pravoslavlje

Za radove na hramu Svetog Save 1,1 milijarda dinara

997pregleda
Vlada Srbije na sednici, održanoj u četvrtak, 21. marta, usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje.
Kako se navodi, za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.
Na održanoj sednici usvojena je odluka o utvrđivanju godišnjeg Plana obrazovanja odraslih u Srbiji za 2019. godinu, kojim je 529.839.000 namenjeno edukaciji odraslih, a na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta i imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja.
Članovi Vlade usvojili su i odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini tekvondo, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine.
Na sednici je usvojeno i više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Ostavite komentar