Sport

Akademija FK BiP zvanično je startovala sa radom

Otvaranje uveličali Perica Ognjenović, Ćuka Radonjić, Neško Milovanović, Boban Dmitrović, Aco Ivković – Šerif…

431views

Akademija FK BiP  zvanično je počela sa radom. Sa dečacima rođenim 2007. godine i mlađim radiće treneri Milutin Marušić, Mirko Radovanović i Ivan Đoković.

Na maloj svečanosti, koja je upriličena u čast polaznika škole fudbala, na terenu kraj Sladare, bili su prisutni Dušan Ćuka Radonjić, Aleksandar Ivković –  Aco Šerif, Neško Milovanović, Boban Dmitrović…Događaj je, svojim prisustvom, uveličao i Perica Ognjenović. Nekadašnji fudbaler beogradske Crvene zvezde, madridskog Reala i sadašnji trener izrazio je zadovoljstvo što je posetio čačanski fudbalski klub BiP.

“Vidim da postoje uslovi za trening i masovnost. Uz dobar rad uspeh neće izostati. Tu sam da pružim određenu podršku. Dečacima poručujem da sanjaju velike snove i da se ne plaše padova kojih će svakako biti. Infrastrukturno, ne možemo da se nosimo sa fudbalskom Francuskom ili Španijom, ali to što imamo moramo da održavamo, stvorimo uslove za treninge i obezbedimo kvalitetan rad”, podvukao je Perica Ognjenović.

Bili ste selektor U17 prelazite na senioski fudbal?

“Radio sam selektorski posao, nadam se, uspešno. Najbolje se osećam na terenu pa sam i odlučio da postanem trener. Dobio sam PRO licencu, razmišljam o seniorskom radu, prvi korak mora da bude pravi da bi i karijera bila uspešna. Tako sam razmišljao kao igrač, na taj način i danas mislim”, konstatovao je Ognjenović.

Predsednik FK BiP Nenad Neci Stanković izrazio je zadovoljstvo početkom rada škole fudbala na stadionu kraj Sladare.

“Evo, upriličili smo malu svečanost na našem stadionu. Hvala Dušanu Radonjiću, Nešku Milovanoviću, Bobanu Dmitroviću i ostalim čačanskim fudbalerima koji su došli na naš teren. Zahvaljujem se i Perici Ognjenoviću koji je uručio prigodne poklone, majice i kape, svim polaznicima naše škole fudbala. Hvala Dejanu Đeniću koji se uključio u rad kluba”.

Poseban akcenat stavljate na rad sa decom od pet do dvanaest godina.

“Bitno je da ćemo raditi po najnovijim metodama koje će sprovoditi treneri Marušić, Radovanović, Đoković…Da teren bude non – stop zauzet, svi termini popunjeni, a kad vremenski uslovi postanu zimski treninge ćemo nastaviti u salama. Cilj je da podignemo kvalitet rada sa najmlađima na viši nivo i da Čačku obezbedimo nove kvalitetne fudbalere”, zaključio je Stanković.

kablarnet.rs

 

Ostavite komentar