KulturaOstalo

Izložba crteža Čačanke Marijane Rakićević u Galeriji Centra za kulturu Kovin

"Maska za spavanje", izložba slika

117pregleda

Čačanka Marijana Rakićević, koja živi u Beogadu predstaviće svoju samostalnu izložbu crteža pod nazivom „Maska za spavanje“. Izložba će biti otvorena 20.04.2021. godine u Galeriji Centra za kulturu Kovin, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju do 03.05.2021. godine od 11-18 sati.

Marijana je rođena 1992. godine u Čačku. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek zidno slikarstvo. Više puta je izlagala kolektivno, a imala je i četiri samostalne izložbe. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. Ističe se i humanitarnim radom, tako da je jedan od njenih mozaika našao mesto u Školi za decu ometenu u razvoju u Zemunu. I to nije sve. Pored slikarstva, bavi se izradom ikona, freski, mozaika. Sarađivala je u izradi mozaika u crkvi Svetog Dimitrija u Bajčetini, kao i na oslikavanju crkve u manastiru Voljavča, crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu, crkve Svete Petke u Panjevcu kod Despotovca i drugih.

Putem iracionalne lepote, otisnimo se sa Marijom u njeno nepregledno prostranstvo, tamo gde žive njeni likovi, madone i kavaliri iz senke.

Nela Mečanin

Ostavite komentar