Muzika

Niz Moravu pesma nek poteče

Specijalni gost večeri je naš poznati zemljak, legenda narodne muzike, gospodin Miroslav Ilić!

84pregleda

U srcu čačanskog kraja, u Ovčar banji podno Ovčara i Kablara, u novoizgrađenom Amfiteatru u sredu 22. septembra 2021. godine od 19.00 časova biće održana zanimljiva muzička manifestacija. Naime, u organizaciji produkcije “Zvuci Srbije” biće upriličen muzički koncert pod nazivom “Niz Moravu pesma nek poteče”. Ovo će biti poslastica za sve ljubitelje dobre narodne muzike, a ujedno i prva ovakva manifestacija u novom Amfiteatru.

Koncert je biti posvećen nekim od najznačajnijih tekstopisaca i kompozitora naše narodne muzike: Obrenu Pjevoviću, Predragu Vukoviću, Atanasiju Saviću, Sretenu Gajiću i drugima.

Učesnici programa biće mladi pevači Dejana Đekić, Jelena Jaćimović, Filip Kićanović i Nemanja Kujundžić. Specijalni gost večeri je naš poznati zemljak, legenda narodne muzike, gospodin Miroslav Ilić. Voditelj i domaćin ove večeri biće naš mladi, a već proslavljeni glumac i glumački pedagog Vladimir Jocović. Muzičare će pratiti renomirani orkestar maestra Perice Vasića u čije vrhunsko muzičko umeće su članovi našeg Udruženja imali prilike da se uvere na našoj poslednjoj proslavi u februaru 2020. godine. Ovo je samo jedan od programa planiran za novi Amfiteatar u Ovčar Banji. Ceo projekat ima za cilj revitalizaciju Ovčar banje, a implementira ga grad Čačak pod koordinacijom Kabineta predsednice Vlade Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom zanimljivom muzičkom koncertu, podrže naše mlade muzičke nade, a takođe uživaju u neprevaziđenom glasu našeg slavuja iz Mrčajevaca, gospodina Miroslava Ilića. Za publiku koja želi da prisustvuje koncertu ulaz je besplatan.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar