DruštvoFilmKultura

Reditelj Puriša Đorđević danas proslavlja 95. rođendan

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

2.7Kpregleda

Na današnji dan, 6. maja 1924. godine u Čačku rođen je naš proslavljeni sugrađanin, reditelj i književnik Mladomir Puriša Đorđević, višedecenijski član Udruženja Čačana u Beogradu.

Snimio je dvadeset jedan igrani film i oko pedeset dokumentarnih i kratkih filmova. Autor je mnogih filmskih ostvarenja koja ulaze u anale srpskog filma. Poznati i priznati su njegovi filmovi kao što su “San”, “Jutro”, “Podne”, “Devojka”, “Prvi građanin male varoši” i mnogi drugi. Pored toga gospodin Đorđević je objavio i devet knjiga priča i romana od kojih su poznatije “Osam kila sreće”, “Lola Beograd”, “Pisma iz male varoši”, “Maslačak”, “Karavan tone u gusti mrak”, “Biciklisti” i druge.

Udruženje Čačana u Beogradu gospodinu Đorđeviću želi dobro zdravlje i još puno uspeha u kreativnom radu, uz ogromnu zahvalnost za njegov celokupni dosadasnji rad i sva ostvarenja koja nam je podario. Sa gospodinom Đorđevićem smo danas kontaktirali i čestitali mu rođendan. Ovim putem prenosimo njegove srdačne pozdrave svim članovima Udruženja Čačana u Beogradu.

Udruženje Čačana u Beogradu

 

Ostavite komentar