Društvo

“Sa Vanjom u planine”

148pregleda

Ovom objavom želimo da skrenemo pažnju na autorski poduhvat naše drage zemljakinje Čačanke Vanje Nikolić, njenog supruga Nenada Nikolića i njihove ekipe. Radi se o serijalu TV emisija “Sa Vanjom u planine” koji se bavi planinarenjem, kao i prikazivanjem i promocijom planinskih prirodnih lepota Srbije i našeg regiona.

Početkom prošle godine, u januaru 2020., zajedno sa suprugom Nenadom (TV Galaksija 32, Agro TV) Vanja kreće u ostvarivanje njihove nove kreativne ideje. Počinju snimanje emisija o planinarenju za televizijski kanal Balkan Trip koji je startovao sa emitovanjem programa početkom marta 2020 godine. Emisije “Sa Vanjom u planine” naišle su na odličan prijem kod gledalaca koji su prepoznali ideju vodilju celokupnog serijala, a to je povratak prirodi i zdravom životu kroz obilazak predivnih planina Srbije i okolnih zemalja. U svakoj epizodi Vanja nas vodi na novu planinu i razotkriva nam njene skrivene lepote i čari, kao i izazove i odgovornosti  sa kojima se svakodnevno susreću planinari. Tokom prve sezone serijala Vanja je bila planinar pripravnik dajući pravi primer i detaljne instrukcije onima koji imaju želju da počnu sa planinarenjem. To u početku nije bilo lako jer je trebalo aktivirati se i bez kondicije po nekoliko sati pešačiti nepristupačnim planinskim predelima. Prikazani su i elementi unutrašnje borbe tokom uspona, kako ne odustati već nastaviti dalje. U tim trenucima svaki korak planinara tokom uspona ka vrhu korak je ka ličnom uspehu i zadovoljstvu, a možemo ga uporediti sa našim svakodnevnim životnim izazovima. Planinarenje je definitivno jedna od najzdravijih fizičkih aktivnosti i to su gledaoci spoznali, tako da je serijal vrlo brzo dobio veliki broj vernih pratilaca. Tvorci serijala oduševljeni su snažnom interakcijom sa gledaocima, njihovim pozitivnim reakcijama na emisije, masovnim interesovanjem za planinarenje, željom za menjanjem sopstvenog stila života. Uz veliku podršku na društvenim mrežama, među stotinama poruka najdraže su im one u kojima ih njihovi gledaoci obaveštavaju da su se i sami aktivirali i učlanili u brojne planinarske organizacije u Srbiji i regionu. U uslovima globalne pandemije tokom prošle godine sjajna ekipa emisije “Sa Vanjom u planine” uspela je da se popne na 40 planinskih vrhova i snimi 44 epizode. Osvojili su Maglić koji je najviši vrh Bosne i Hercegovine, Volujak u Republici Srpskoj, potom na RtanjKablarStaru i Suvu planinu, ali i manje poznate, a opet predivne planine kao što su OrovicaGiljevaStudena i desetine drugih.

U drugoj sezoni serijala koja se emituje tokom 2021.godine Vanja je od planinarke pripravnice postala prava planinarka, a emisija je osvežena sa dve nove rubrike. To su “Rečnik planinarskih pojmova i izraza”, i “Saveti iz trening centra Planinarskig saveza Srbije”. U ovoj sezoni epizode traju oko 40 minuta i emituju se na 15 dana. Premijere su utorkom u 15 časova i 21 čas na kanalu televizije Balkan Trip (MTS-134, HD -740, Supernova-30), a gotovo svakog dana možete odgledati i neki od repriza. Prva sezona se reemituje na TV “Galaksija 32” i BTV. Oni kojima ovi kanali nisu dostupni sve epizode mogu pogledati i na Jutjub kanalu “Sa Vanjom u planine” na linku:

 

Vanja Nikolić rođena je u Čačku 1970. godine. Završila je Farmaceutski fakultet. Kao magistar farmacije radi u Apotekarskoj ustanovi “Čačak”. Udata je za supruga Nenada sa kojim ima troje dece, dva sina i kćerku. Od 1993.godine, kada je njen pokojni otac Mišula Petrović otvorio prvu privatnu televiziju u Srbiji, TV “Galaksija 32”, Vanja se povremeno angažovala na televiziji, i to kao autor emisija “Kako ozdraviti od sebe”, “Naučite lakoću postojanja” i mnogih drugih. Članica je Udruženja poslovnih žena “Nadežda Petrović” iz Čačka i aktivni učesnik u velikom broju projekata koje ovo udruženje organizuje u cilju poboljšanja privrednog ambijenta u kome rade i stvaraju preduzetnice u Srbiji. Zanimljivo je da se Vanja pored farmacije bavi i energijom i praktikuje Rekonekciju i Rekonektivno isceljivanje.

Našoj dragoj zemljakinji Vanji Nikolić, njenom suprugu Nenadu i ostatku njihovog kreativnog tima, želimo još više uspeha sa ovim predivnim projektom koji je naišao na tako topao prijem velikog broja gledalaca. Za one koji poznaju Vanju i Nenada to i nije tako čudo s obzirom na pozitivnu energiju i volju kojom zajedno zrače. Drago nam je što je celokupna priča daleko prevazišla okvire televizijske emisije i postala promocija prirodnih lepota naše zemlje, planinarenja i planinara, kulture, istorije i tradicije, zdravog i aktivnog načina života, trijumf udruženih motiva i volje, kao i odašiljač pravih poruka, pouka i životnih mudrosti.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar