Kultura

 Sumraci i zore

Autor je naša draga Čačanka Aleksandra Mišić!

216pregleda
Pozivamo vas na promociju knjige poezije “Sumraci i zore” čiji autor je naša draga Čačanka Aleksandra Mišić, profesor Srpskog jezika i književnosti u čačanskoj Gimnaziji. Promocija će se održati u subotu 2. aprila 2022. godine, sa početkom u 18 časova, u Klubu-knjižari “Beti Ford” u Zetskoj ulici broj 2 u Skadarliji u Beogradu. Drago nam je da ćemo imati priliku da se u Beogradu upoznamo sa novim opusmo naše sugrađanke. O knjizi će govoriti autorka i njeni gosti.

Aleksandra Mišić profesor je srpskog jezika i književnosti. Rođena je 1. januara 1970. godine u Čačku. Završila je Filološki fakultet u Beogradu 1993. godine na grupi Jugoslovenska književnost sa srpskom književnošću. Kao profesor zaposlena je u čačanskoj Gimnaziji od 1994. godine. Zvanično, piše od 1984. godine kada se njena pesma našla u Zborniku omladinske poezije “Disovog proleća”. Nezvanično, njeno poigravanje rimama datira još od ranije. Organizator je brojnih kulturnih manifestacija u rodnom gradu, zastupljena je u zbornicima poezije i proze u zemlji i inostranstvu. Autor je više radova u stručnim časopisima. Dobitnik je više nagrada i pohvala za poeziju i prozu u Srbiji i Republici Srpskoj. Objavila je zbirke poezije “Moje tišine” (“Lio”, Gornji Milanovac, 2020) i “Sumraci i zore” (“Nova poetika” Beograd, 2022). Supruga je i majka troje dece.


Pozivamo sve ljubitelje književnosti da izdvoje vreme i u subotu 2. aprila posete ovu promociju i daju podršku Aleksandri i njenoj knjizi.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar