Humanitarni rad

Desetočlanoj porodici Novović potrebna pomoć

1.17Kpregleda
Poštovani prijatelji, pozivamo vas da se uključite u pomoć našim zemljacima, porodici Novović, koja već duže vreme živi u Mrčajevcima kod Čačka. Iako su roditelju Mila (32 godine) i Nenad (33 godine) još uvek prilično mladi, ono što ih izdvaja od drugih sličnih bračnih parova je to da Novovići imaju osmoro dece. Po svedočenjima poznanika i prijatelja porodice, pohvalno i pozitivno je to što su svi mladi Novovići poznati kao vaspitana deca i odlični đaci. Vihor prohujalih ratnih dešavanja sastavio je u Mrčajevcima Milu, koja je poreklom iz Hrvatske, sa Nenadom koji je poreklom sa Kosova i Metohije. Dok se Mila brine o deci Nenad je bez stalnog zaposlenja pa radi sve poljske i fizičke poslove u stalnoj borbi da materijalno obezbedi i prehrani porodicu. Porodica trenutno živi kao podstanari.

Pomoć Novovićima već petnaestak godina pruža čačanski ogranak Kola srpskih sestara “Nadežda Petrović”. U saradnji sa drugim subjektima i firmama Novovićima je kupljen plac u Mrčajevcima i započeta gradnja porodične kuće. Za sada je izliven temelj kuće. Firma “Surpeks” iz Preljine donirala je građevinski materijal za izgradnju objekta do prve ploče. Nedostaju ostali elementi kao što su prozori, vrata, krov i drugo.

Kao Udruženje koje već duži niz godina pomaže ugrožene i samohrane porodice našeg kraja smatramo da porodici Novović treba pomoći. Oni svojim ponašanjem, voljom i borbom za svoju budućnost  pokazuju veliku međusobnu ljubav i zajedništvo. Kako Novovići nisu zaposleni i nemaju otvoren tekući račun, dogovorili smo se da naši članovi koji im žele pomoći sredstva mogu uplaćivati na račun Kola srpskih sestara iz Čačka, ali uz obaveznu naznaku “Za pomoć porodici Novović”. Kolo srpskih sestara će prikupljnena sredstva proslediti porodici Novović.

Tekući račun Kola srpskih sestara iz Čačka:
155-24079-38  Halk bank (uz naznaku za svrhu uplate “Za pomoć porodici Novović”)

Svi koji žele na neki drugi način da pomognu ovoj porodici mogu se javiti 
gospođi Bojani Jakšić, predsednici Kola srpskih sestara “Nadežda Petrović” Čačak na telefon 0653489000. Nadajmo se da ćemo, kao i mnogo puta do sada, pokazati humanost, volju i zajedništvo. Kroz zajedničko pregalaštvo, gradeći kuće za dečija nasmejana lica, gradimo, produhovljujemo i jačamo sebe.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU