Društvo

Održana je ovogodišnja proslava Udruženja Čačana u Beogradu

Proslava je održana poslednjeg dana februara!

1.69Kpregleda

U predivnom ambijentu beogradskog restorana “Ser Gilles” na Banjici, u subotu 29. februara 2020. godine, održana je ovogodišnja proslava Udruženja Čačana u Beogradu. Proslavi je prisustvovalo preko 160 članova i gostiju Udruženja. Drago nam je što su se našem pozivu odazvali i predstavnici grada Čačka, gospodin Miroslav Petković, sekretar skupštine grada Čačka, kao i gospodin Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture. Svojim prisustvom počastvovali su nas i predstavnici privrednog života grada Čačka, kao i naši prijatelji iz Zavičajnog društva “Čačani Čačak”. Tradicionalno su, kao i svake godine, gosti Udruženja bili i naši mladi Čačani koji trenutno studiraju u Beogradu, aktivni članovi Udrženja i učesnici naših kulturno-umetničkih manifestacija “Dani Čačka u Beogradu” i “Disovo proleće u Beogradu”. Uz nas su bili i predstavnici mnogih drugih zavičajnih udruženja iz Beograda.


Za muzički deo programa bio je zadužen veliki orkestar maestra Perice Vasića koji je nastupom oduševio prisutne. Počeli su svoj nastup muzičkim numerama u izvođenju  njihovog pevača koji se potrudio da sebe i svoje kolege u najboljem svetlu prikaže publici. Vrlo brzo mikrofon su preuzele mlade već afirmisane čačanske pevačke snage, pevačica Katarina Kovačević i pevač Nemanja Kujundžić. Svojim glasom, šarmom, energijom na sceni i komunikacijom sa publikom predstavili su se na najlepši mogući način čuvajući tradiciju velikih pevačkih imena poteklih iz našeg kraja. Pokazali su zašto tako mladi već postižu zapažene uspehe. Kada se mikrofona latio Nemanjim otac, naš proslavljeni pevač Milovan Mićo Kujundžić, upečatljivošću svoje izvedbe pobudio je najtananija osećanja publike, onako kako to znaju samo iskusni prekaljeni asovi, pokazujući time od koga je Nemanja nasledio svoj raskošni talenat.

Uz vrhunsku muziku i raznovrsnu hranu i piće slavilo se veselo do duboko u noć. Na osnovu pohvala koje smo dobili tokom i nakon proslave možemo zaključiti da su i gosti i članovi Udruženja zadovoljni ovogodišnjim ugođajem. To je ujedno i pozivnica za sve ostale Čačane u Beogradu, kao i sve prijatelje Čačana i Čačka, da nam se u što većem broju pridruže naredne godine. Nadamo se da će nas svaki put biti sve više i da ćemo svojim ugledom, radom i aktivnostima pomagati i služiti na čast našem dragom Čačku.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar