Sport

Borac stotkom do rutinske pobede nad Dunavom

904pregleda

Uprkos činjenici da je igrao u nešto izmenjenom sastavu, Borac je opravdao ulogu favorita, jer je na svom parketu pred oko 800 gledalaca savladao ekipu Dunava rezultatom 107:94 (34:21; 27:18; 24:23; 22:32).

Na početku duela gledana je prilično ravnopravna borba. Gosti su pružali dostojan otpor, tako da domaćin nije uspevao da nametne svoj ritam igre. Štaviše, Dunav je na momente i vodio. Međutim, u drugom delu četvrtine Ilija Đoković je namestio ruku, pogodio tri vezana šuta sa distance, donevši tako svom timu prvu opipljiviju prednost. U nastavku mu se priključuje još nekolicina košarkaša, tako da je nakon prvog kvartala vođstvo Borca iznosilo 13 razlike (34:21).

Drugi kvartal otvorio je Radovan Đoković pogotkom za tri, čime je produžio seriju pogodaka Borca van linije 6,75. Prednost domaćina polako je rasla, a u jednom trenutku je došla do plus 23 (57:34). Dunav je samo sporadično uspevao da uradi nešto korisno pod košem domaćina. Dobro šutersko veče čačanski tim je koristio na pravi način, pa je na veliki odmor otišao mirne glave sa suficitom od poena.

Treća deonica protekla je u pokušajima Dunava da smanji deficit i tako učini meč neizvesnijim. Istina, uspeli su gosti da malo spuste zaostatak, ali to je bilo sve. Borac je igrao taman toliko da zadrži veliku zalihu poena stečenu u prvom poluvremenu. Shodno rečenom, nakon 30 minuta košarke Čačani su suvereno držali sve konce u svojim rukama.

Završni deo utakmice bio je puka formalnost. Daleko boljom igrom tokom većeg dela meča Borac je mnogo pre poslednjeg sudijskog zvižduka rešio pitanje pobednika. Zbog toga se otvorio prostor da trener Arsić pruži priliku svim igračima kako bi osetili žar borbe. Takođe, treba pohvaliti i novajliju Miletića, koji se, kako se čini, dobro snašao u timu Borca i predstavlja značajno pojačanje.

Borac: Alikadić 3, R. Đoković 14, S. Krsmanović 2, I. Đoković 23, Mićović, I. Gavrilović 17, A. Krsmanović, Prlja 5, Kočović 18, Miletić 11, Čarapić 14, Marinović.

Dunav: Nikolić 20, Ivić 6, Žigon 8, Ćirković 7, Borović 4, Planić 7, Šućov 6, Drašković 2, Miljković 2, Beloica 12, Grušanović 11, Kovačević 9.

Nikola Minović

Ostavite komentar