Zdravstvo

Vrhunski stručnjaci za vantelesnu oplodnju na jednom mestu – Međunarodni Festival potpomognute oplodnje 12. i 13. oktobra u Beogradu

614pregleda
Preko 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja, učestvovaće na čak 10 stručnih panel diskusija, i održaće besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju na drugom Međunarodnom Festivalu potpomognute oplodnje 12. i 13. oktobra u Beogradu.
Festival će se održati pod sloganom “Mislite o tome”, u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo.
– Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka – istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i dodala – Festival će biti najveći događaj posvećen potpomognutoj oplodnji, ove godine pod sloganom “Mislite o tome”, jer smatramo da je važno da celokupno društvo misli o problemu neplodnosti kako bi se ova oblast u našoj zemlji unapredila.
U cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti za parove i pojedince biće organizovane potpuno besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih relevantnih oblasti, kao što su ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi itd.
Takođe, biće preko 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, ordinacija, proizvođača lekova, apoteka, udruženja ali i mnogih drugih, biće održane panel diskusije i prezentacije na kojima će govoriti najistaknutiji stručnjaci na određene teme.
Isto tako biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života.
Biće prikazan i film o neplodnosti “Putovanje do bebe” na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF, a svi posetioci će moći da ulestvuju u stvaranju novog Zida nade.
Svi zainteresovani mogu se besplatno akreditovati, zakazati konsultacije i naći više informacija o Festivalu na sajtu Udruženja.
eKapija

Ostavite komentar