MozzartSport

Popularni Ičke pozitivan niz nastavio je osvajanjem prvog trofeja!

Ivan Gligorijević na seniorskoj trenerskoj premijeri startovao je trijumfom

848pregleda

U Ljubiću je odigrana utakmica finala Kupa grada Čačka između Poleta i Orlovca iz Mrčajevaca. Domaći su slavili sa 3:1, strelci za pobednički tim bili su Đurakić, Protić i Nedeljković. Gol za Orlovac dao je Obradović.

Pre poslednjeg uspeha u čačanskom derbiju Zapadno – moravske zone Polet je u Ljubiću slavio nad Slobodom sa 4:2. Potom je usledio poraz od Sevojna, pobeda nad Parmencom i u nedelju ih očekuje značajan duel sa Omladincem. Grebići sada imaju 21 bod.

“Radujem se prvom peharu koji sam uzeo sa ekipom Poleta u kupu Čačka. Da podsetim bio sam član Slobode čak 14 godina. Bilo mi je žao što sam trenersku seniorsku premijeru imao protiv bivšeg kluba, ali ovo shvatam kao posao. Želeo sam da startujem pobedom pa smo se dobro spremali za meč. Pomoglo je i moje poznavanje nekadašnjih saigrača koji igraju u jednom od najboljih klubova u ligi, kaže Gligorijević.

Pobednik kup takmičenja odlučen je u finišu utakmice.

“Da, poveli smo, gosti su izjednačili, ali smo mi trijumfovali sa 3:1. Svojim igračima upućujem iskrene čestitke. Ne smem da zaboravim ni kompletnu upravu Poleta, posebno Miću Radovića i Nemanju Savića”.

Do pre nekoliko meseci bili ste, sa Aleksom Ćoćom Petrovićem, trener u mlađim kategorijama Slobode gde ste igrali i za prvi tim. Potom ste kao trener prešli u Borac, a kao igrač u Polet. Sve to u 42 godini života.

“Ostaću da radim sa decom u Borcu. Do kraja polusezone biću i trener prvog tima Poleta. Mislim da neću morati da igram za tim iz Ljubića. Ukoliko se baš ukaže potreba biću i igrač, ali zamolio sam svoje fudbalere da me na tako nešto ne primoravaju. Do kraja jeseni idemo u Zablaće na megdan Omladincu”.

Kad završite polusezonu biće jasnija vaša sudbina na klupi Poleta, ali sudeći po rezultatima verovatno ostajete na kormilu.

“Borićemo se. Ukoliko sve uspešno prebrodimo Polet će angažovati par pojačanja i biće još jači na proleće. Nadam se dobrim rezultatima”, zaključio je Gligorijević.

MS/Đ. M.