Humanitarni radSport

1063. Humanitarni tiket u podne: Žarko Laušević tipuje za Fondaciju Ane i Vlade Divca 2112 – “Možeš i ti”

Poznati glumac u Amsterdamu očekuje jedinicu!

987pregleda

Juče u “Pet na pet”, a danas u MOZZART – ovom Humanitarnom tiketu u podne glumačka  i ljudska gromada  Žarko Laušević.

Rođeni Cetinjanin diplomirao je glumu na FDU u Beogradu. U JDP – je ostvario veliki broj predstava, ali je početnu popularnost stekao ulogom u seriji “Sivi dom”.

Ređale su se zapažene role u filmovima i serijama “Šmeker”, “Boj na Kosovu”, “Senke nad Balkanom”, “Nož”, “Koreni”, “Državni službenik”, “Južni vetar”…

Dobitnik je više priznanja i nagrada među kojima izdvajamo “Zlatnu arenu” za ulogu u filmu “Oficir sa ružom”, Nagradu Car Konstantin za filmove “Dogodilo se na današnji dan”, Oktobarfest”, nagrade “Grad teatar”, “Zoran Radmilović”, Sterijina nagrada i mnoge druge…

Objavio je i više knjiga “Godina prođe, dan nikad”, “Žarko Laušević – druga knjiga”, “Sve prođe pa i doživotna”…

Laušev sportski  uzor bio je prvi komšija šahovski velemajstor Božidar Ivanović.

 “Božidar me je odveo tih tinejdžerskih dana u šahovski klub ‘Titograd’, gde sam proveo dve godine i stigao čini mi se do neke kategorije. Božidar –  Bonja je pored toga što je bio i prvak Jugoslavije bio i višestruki prvak Crne Gore u šahu, ali i u stonom tenisu! Bilo je tu još uzora, Miroslav Cerar, Mate Parlov, ali i Serđo Oliva, Švarceneger, zbog kojih sam u potkrovlju našeg stana napravio svoju malu teretanu”.

Žarkov moto je “Igraj do kraja”, a u humanitarnom tiketu u podne možda može i “Igraj do pobede”. Ukoliko “prođe” današnji dobrotvorni listić Laušević dobitak usmerava ka Fondaciji Ane i Vlade Divca 2112 – “Možeš i ti”. U suprotnom menadžment naše kompanije odobrio je zagarantovanu donaciju u iznosu od 20.000, 00 dinara.

Prva utakmica kreće u 17.30 u Finskoj HIFK dočekuje MARIJENHAMN. Međusobni skor je približan, 3:6:4, uz najubedljiviji trijumf  domaćih od 5:2. Domaći su jedanaesti, a gosti peti sa pet poena više u odnosu na rivala. HIFK je u poslednjih pet utakmica ostvario skor 2:1:2. Rival ima tri pobede i dva poraza. Oba tima poražena su u poslednjim duelima.

“Tri plus”.

Pola sata kasnije SARAJEVO igra sa ŠIROKIM BRIJEGOM. Reč je o prvoj utakmici finala kupa BiH. Tim sa Koševa je poražen od Slobode pa je nanizao tri pobede, bez primljenog gola. Sarajevo je nanelo poslednji poraz Širokom koji je nakon toga ostvario niz od 11 pozitivnih ishoda. Sa Željom i Sarajevom odigrao je bez golova. Istorijski gledano bolji odnos ima Široki, 11:6:18.

“Mislim da Sarajevo pobeđuje, jedinica”.

Iz BiH selimo se u Dansku, Druga liga, SILKEBORG – TISTED. Domaći imaju bolji skor, 2:2:0, uz najubedljiviju pobedu od 4:1. Nakon 29 utakmica Silkeborg je lider sa bodom više od Viborga. Goste, ukoliko nešto ne preduzmu očekuje seoba u niži rang. Domaći su svoj poslednji duel dobili sa 1:0, a gosti su poraženi istim rezultatom. Poslednji međusobni susret dobio je Silkeborg sa 4:1.

“Takođe, tri i više golova”.

I na kraju poslastica večeri AJAKS – TOTENHEM. Kopljanici imaju jednu pobedu nad rivalom i to u Londonu. Poketino ima kadrovskih problema pred revanš na Johan Krof Areni, takođe i četiri poraza od po 1:0 na poslednjih pet utakmica. Ajaks ne zna za poraz na deset poslednjih duela. Slavili su i u Kupu sa 4:1. Verujemo da kao favorite ulaze u duel.

“Nadam se pobedi Ajaksa, jedinica”.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala 12.230.290,00 dinara. Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ljubiša Stojanović sastavio prolaznu kombinaciju i postao MOZZART – ov 167. plemeniti dobitnik sa fenomenalnom sumom od 196.600,00 dinara koju je usmerio za Opštu bolnicu u Surdulici.

Do sad doniranu sumu, ove sedmice, pokušaće da uvećaju trener Boban Dmitrović, nekadašnji fudbaler Stojadin Petrović Šole, čuveni bivši atletičar Slobodan Popović, voditelj Sveta Stefanović, košarkaški radnik Predrag Peđa Bojić, košarkaš Filip Dumić i danas videli ste glumac Žarko Laušević.

Sve plemenite kladioce upoznajemo i sa ostalim društveno odgovornim aktivnostima kompanije MOZZART.

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Ne sme se zaboraviti ni akcija “Novi dresovi za nove šampione u kojoj MOZZART donira sportsku opremu klubovima iz cele Srbije, BiH…

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veoma važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Žarka Lauševića, dobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar