Humanitarni radSport

1065. Humanitarni tiket u podne: Slobodan Popović tipuje za Humanitarnu organizaciju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečje srce”

Čuveni srpski atletičar očekuje tri plus u Liježu!

882pregleda

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”. Da se podsetimo da Žarku nije “prošao” dobrotvorni listić I zbog Totenhema koji je gubio na poluvremenu, a na kraju savladao Ajaks. Očekivali smo jedinicu.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala 12.250.090,00 dinara. Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ljubiša Stojanović sastavio prolaznu kombinaciju i postao MOZZART – ov 167. plemeniti dobitnik sa fenomenalnom sumom od 196.600,00 dinara koju je usmerio za Opštu bolnicu u Surdulici.

Sve plemenite kladioce upoznajemo i sa ostalim društveno odgovornim aktivnostima kompanije MOZZART.

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Ne sme se zaboraviti ni akcija “Novi dresovi za nove šampione u kojoj MOZZART donira sportsku opremu klubovima iz cele Srbije, BiH…

Da pređemo na plemeniti listić nekadašnjeg atletičara koji je trčao na 800 metara i postavio državni rekord. Prve dve utakmice počinju u 19.00 sati. Krećemo od Švedske, HAMARBI – SIRIJUS. Domaći imaju tri poena više od rivala , a na poslednjih pet utakmica ostvarili su tri pobede i dva poraza. Gosti su u lošoj seriji od četiri neuspeha sa samo jednim remijem. Poslednja tri od pet međusobnih okršaja okončana su podelom bodova.

“Pokušaću sa prelazom iz jedan u jedan”.

Prelazimo u Dansku, ODENZE – ESBJERG. Gosti su treći sa dva boda više. U poslednjem mini ciklusu domaći imaju pobedu, dva remija i poraz od Kopenhagena. Upravo je Kopenhagen poslednji savladao i Esbjerg koji nakon toga ima šest pozitivnih rezultata. Uglavnom na okršajima večerašnjih rivala ima golova, nije ih bilo na poslednjem duelu.

“Verujem da mreže neće mirovati, gol, gol”.

Član najbrže bele štafete 4×400 metara, učesnik svih najvažnijih atletskih takmičenja okrenuo se duelu iz Belgije, STANDARD – GENT. Klub iz Liježa ima najubedljiviju pobedu nad rivalom od 7:0, ali i lošiji skor 25:11:29. Standard je slavio i u poslednjem duelu sa Gentom, 2:1, međutim ima niz od tri poraza. Gent je na poslednjih pet utakmica četiri izgubio, a jednu remizirao. Poslednji je na tabeli sa deficitom od deset bodova u odnosu na domaće.

“Tri plus”.

Naš gost koji je bio selektor atletske reprezentacije Srbije dobrotvorni listić zaključuje u Francuskoj, SENT ETJEN – MONPELJE. Istorija je na stani domaćih 16:3:9. Monpelje juri četvrto mesto Sent Etjena koji može da prestigne Lion. Pozitivan niz domaćih traje sedam utakmica, a rivala tri manje. Poslednji okršaj okončan je bez golova.

“Bodovi ostaju domaćem timu, kec”, konstatovao je legendarni atletičar koji je učestvovao na OI, Svetskim i Evropskim šampionatima, a kog smo upoznali sa ostalim društveno odgovornim akcijama naše kompanije.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veoma važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Slobodan Popović, dobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

Ostavite komentar