Sport

Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu

Vozači naša dva kluba su kao i u prethodnom periodu nastavili sa uspesima

49pregleda

Na stazi MX Ring u Bačkoj Topoli održane trke za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu. Vozači naša dva kluba su kao i u prethodnom periodu nastavili sa uspesima.

U najmladjoj klasi MX65 pobedu je ostvarila debitantkinja Ana Koolnokov iz MK Extreme iz Beograda, drugi je bio Vuk Ćajić iz MK Tanasko Rajić, treće mesto zauzeo je Aleksandar Krajnović, dok je prošlogodišnji šampion Andrej Popović iz Mk Ere iz Arilja imao peh zbog kvara na motoru. Vredno pomena je i debitantski nastup sedmogodišnjeg Mateje Kozaka za klub Termorad AMSK Čačak.
U klasi MX85 nakon dve vožnje pobedio je David Vig iz kluba MX024, dok se drugim mestom morao zadovoljiti prošlogodišnji šampion Aleksa Milosavljevic iz Termorad AMSK Čačak zbog pada u prvoj vožnji, a treće mesto zauzeo je Danilo Crnjaski iz BAP racing tima.
U klasi MX1 pobedio je Janko Railić iz MK Ere, drugi je bio prošlogodišnji šampion Miloš Đorđević, a treće mesto je osvojio Duško Paunović iz MK Tanasko Rajić.
U najbrojnoj klasi MX2 bilo više nego zanimljivo, trijumf je ostvario gost iz Mađarske Mark Teci Laslo, drugi je bio Vukašin Jablanović iz GTC racing tima, a treći Mark Česko iz MX024.
U klasi juniora MX125 trijumfovao je Mark Teci Laslo, drugi je bio Strahinja Kalamković iz MK Ere, a treći Milan Vukajlović iz Termorad AMSK Čačak.
U klasi MXB pobedio je Kristijan Forgo iz MX024, drugi je bio Jovan Popović iz GTC racing tima i treći je bio Roland Lacko iz kluba MX024.
U klasi MX3 pobedio je Viktor Lang iz kluba MX024, drugi je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK Čačak, dok je treći bio Dejan Paunović iz MK Tanasko Rajić.
U najstarijoj klasi MXS prvi je bio gost iz Grčke Keramxdas Dimitrios, drugi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima,a treći Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić.
U ekipnoj konkurenciju u klasi klubova 1 prva je bila ekipa MX024, drugo mesto zauzela je ekipa Termorad AMSK Čačak ispred MK Tanasko Rajić, dok je u klasi klubova 2 prvo mesto zauzela ekipa MX024 ispred Sagmajster tima iz Subotice i BAP racing tima.
Šampionat se nastavlja trkom u Arilju 15/16.05.2021.godine.
foto D.Todosijević
tekst S.Tanasković

Ostavite komentar