Sport

Neško Milovanović: Kao igrač Obilića sarađivao sam sa predsednicom Cecom, sad kao trener Šumadije sa predsednicom Marijom Preković

Trener kluba iz Aranđelovca ima podršku predsednice, grada, ali i Miloja, Žarka Đurovića, Anića…

7.57Kpregleda

Za trenera Neška Milovanovića ne postoje “male i velike uloge” odnosno veliki i mali klubovi. To je naučio tokom bogate igračke karijere koju nije gradio samo u Srbiji i Bugarskoj već i u Japanu, Kini, SAD – u…

Zbog toga, kad je stigao poziv predsednice Šumadije iz Aranđelovca Marije Preković, nije se dvoumio. Dugogodišnjoj poznanici i prijateljici pružio je ruku i rekao dogovoreno. Seo je na vruću klupu kluba osnovanog 1929. godine sa jednim zadatkom.

“Nalazimo se u nezavidnoj situaciji, na sedamnaestoj poziciji, a moramo da sačuvamo rang takmičenja. Iz lige ispada pet, možda i šest klubova, ali se ne plašimo izazova. Prihvatio sam ponudu jer sam siguran da ćemo se na kraju radovati. Borićemo se pošteno, sportski, džentlmenski za klub i grad koji zaslužuju veće domete”, kaže za Mozzart Sport Neško Milovanović.

Kad ste preuzeli ekipu Šumadija je imala 12 igrača, uz dvojicu golmana. Sad je situacija znatno bolja.

“Na spisku imamo 25 igrača. Tu su trojica kadeta, jedan omladinac, a angažovali smo devetoricu novih pojačanja. Ugovore su parafirali:Miloš Pajević (Metalac), Đorđe Mihailović (Kolubara), Predrag Radojičić (Bačka), Nikola Radenković (Novi Banovci), Veljko Vasilije Milovanović (Borac), Petar Radošević (GSP Polet), Stefan Đonović (Drina), Aleksandar Stevanović (Sloga TEK) i Pavle Petrović (Železničar). Dobra priča”.

Znači da ste veliki optimisti.

“Klub ima podršku od predsednice, preko nje i grada koji polaže na sve sportske klubove iz Arandjelovca. Da nismo zaboravljeni potvrđuju posete dojučerašnjeg trenera Zvezde Vladana Milojevića, Žarka Đurovića…Imamo informaciju da će se graditi novi tereni kao i novi stadion. Aranđelovac to zaslužuje jer je iznedrio i jednog Darka Anića, očekujem još igrača tog kalibra. Predsednicu poštujem jer je eks supruga mog druga, a već sam sarađivao za ženom na toj poziciji. Sa Cecom Ražnatović kad sam igrao u Obiliću, konstatuje Milovanović.

Predsednica FK Šumadija iz Aranđelovca Marija Preković na čelnu funkciju u Šumadiji, kako nam je kazala, došla je spletom okolnosti. U mestu Aranđelovac je i savetnica gradonačelnika. Prvi čovek grada dosta polaže na sport i sam grad dosta ulaže u sportske klubove iz grada.

U trenutku kad je fudbalski klub ušao u finansijske probleme Marija je dobila ulogu “vatrogasca”, a pošto je dobro odradila zadatak Skupština kluba je izglasala novi mandat za šarmantnu predsednicu. Šumadija je ušla u rezultatsku krizu, ali odgovornost je preuzela Prekovićeva koja je nedavno angažovala, kako nam kaže, vrhunskog trenera, Neška Milovanovića. Sad su svi na zajedničkom zadatku, da se izbori opstanak, obezbede stabilne finansije za funkcionisanje ekipe, ali i više od toga. Srpski Savez je Šumadiji obezbedio sredstva za razvoj omladinske škole. Predsednica kluba planira da se na pravi način obeleži i veliki jubilej Šumadije devet decenija od osnivanja kluba koji je trebalo proslaviti u 2019. godini.

Ponosna je na sina Dimitrija, fudbalera, i ćerku koja trenira boks.

I sad veruje da će uz pomoć grada, podršku svih u klubu, pre svih igrača, članova stručnog štaba, sekretarice kluba i desne ruke Ivane Mumalo, doktora Gorana, stići do cilja.

Poštujem red, rad i disciplinu. Međutim, život je protkan uspesima i padovima, ali posle svakog pada dolazi novi uspeh. Inače, Partizan u meni izaziva navijačku strast. Podrazumeva se da je Šumadija iz Aranđelovca još jedan omiljeni klub”, podvlači šarmantna predsednica Marijana Preković.

Druga žena u FK Šumadija je Ivana Mumalo koja je uvek spremna da priskoči u pomoć i reši svaki problem.

”Prvo sam volontirala u klubu do čega je došlo pomalo slučajno. Potom su me pitali da li vidim sebe i da li mogu da obavljam ulogu sekretarice. Na osnovu dotadašnjeg iskustva prihvatila sam izazov. Sad imam perfektnu saradnju sa svim savezima od opštinskog do nacionalnog. Džentlmeni su i u klubu, shvatili su da mogu da mi se obrate u svako doba dana, ali igrači to ne zloupotrebljavaju”, kaže Ivana, a mi dodajemo.

Ivanin suprug Goran je lekar u Šumadiji, a sinovi treniraju fudbal u mlađim selekcijama kluba. Rekli smo i deca predsednice Marije Preković su sportisti, ćerka trenira boks, a sin je fudbaler. Igrao je za Šumadiju, Partizan, Teleoptik, Čukarički…

Mozzart Sport

Đ. Mečanin

 

 

Ostavite komentar