Društvo

AKTIVNOSTI PČELICE U DEČJOJ NEDELJI

392pregleda

Izdavačka kuća Pčelica iz Čačka učestvovala je u tradicionalnom obeležavanju Dečje nedelje koja je ove godine počela 3. oktobra.

Tom prilikom Pčelica je ugostila učenike prvog razreda Osnovne škole „Milica Pavlović”, koji su u susretu sa zaposlenima saznali kako se u našoj košnici stvaraju knjige. Posebni domaćini druženja bili su Pčeličini ljubimci Arči i Alba. Pored toga što su bili domaćini, oni su bili i gosti vrtića „Majski cvet”. Tada je vlasnik i direktor Pčelice Goran Marković predškolcima predstavio svoju novu ilustrovanu knjigu „Arči, pas koji voli knjige”. Mališani su bili oduševljeni što su imali priliku da upoznaju glavnog junaka brojnih knjiga iz serijala o labradoru Arčiju. Ubrzo nakon toga usledilo je još jedno gostovanje, ovog puta u čačanskoj Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis”. U prostorijama Dečjeg odeljenja, predškolcima vrtića „Radost” i „Gimnazion” predstavio se Goran Marković, autor pomenute knjige o Arčiju, koji je za tu priliku napravio kratak film o Arčijevom odrastanju. U programu je učestvovala i učiteljica Maja Koraksić koja je za decu osmislila malu radionicu u kojoj su oni rado učestvovali i odgovarali na pitanja u vezi sa pričom o Arčiju koju su prethodno slušali.

Pčeličina autorka Aleksandra Bojović je na naučnom odeljenju Biblioteke „Braća Nastasijević” u Gornjem Milanovcu predstavila svoje knjige iz edicije „Najbolji na svetu”. Promociji su prisustvovala dva odeljenja trećeg razreda gornjomilanovačkih škola, jedno iz Osnovne škole „Sveti Sava” a drugo iz Osnovne škole „Momčilo Nastasijević”.

Tatjana Kovačev, autorka nove knjige u izdanju Pčelice „Legende o tajanstvenoj Srbiji”, svoje dve promocije je održala u Osnovnoj školi „Bora Stanković” u Karavukovu u kojoj je zaposlena kao učiteljica. Jedna od njih je bila namenjena mlađim razredima, dok su drugoj prisustvovali učenici petog i šestog razreda. Tom prilikom su đaci učestvovali u maloj radionici u vezi sa narodnim umotvorinama, nestvarnim bićima i legendama o kojima su slušali tog dana.

Dobro poznata Pčeličina autorka Nikoleta Novak je u Debrcu i Vladimircima, predškolcima Predškolske ustanove „Suncokreti” i učenicima nižih razreda predstavila svoju novu knjigu „Superheroj iz komšiluka”.

Miloš Mihailović, autor romana „Mladunče” u izdanju Pčelice, promociju je održao u Novom Sadu, na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke. Učesnicisu bili dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović,msr Marijana Jelisavčić, književna kritičarka i u ime Gradske biblioteke, rukovoditeljka Dečjeg odeljenja Katarina Novaković. Gosti promocije su bili učenici trećeg razreda Osnovne škole „Đura Daničić” sa svojom učiteljicom Marijom Vermezović.

Uz ove brojne aktivnosti Pčelica sprema i svoj šesti samostalni nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, kao i učešće na Beogradskom sajmu knjiga koji se ove godine održava posle dve godine pauze.

 

Ostavite komentar