Sport

Čačak 94 Quantox poražen na gostovanju u Valjevu

Metalac – Čačak 94 Quantox 82:67 (19:16; 24:16; 21:17; 18:18)

535pregleda

U 17. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije tabor koji sa klupe predvodi Ivan Radovanović otputovao je u Valjevo, gde je dočekan od strane domaćeg Metalca. Bio je to susret u kom je Čačak 94 Quantox želeo da nastavio pobednički niz i tako dodatno popravi svoju trenutnu situaciju, iako je i ovog puta bio nekompletan. Ipak, želja mu se nije ostvarila. Nakon što je semafor označio kraj utakmice, pobedu je zabeležio domaći tim, a rezultat je glasio 82:67 (19:16; 24:16; 21:17; 18:18).

Kao što se moglo i očekivati, otvaranje meča je proteklo u odmeravanju snaga između timova. Prirodno, nešto veća inicijativa je bila od strane Metalca, ali je Čačak 94 to uspevao da isprati. Uostalom, o tome i svedoči rezultat. A takvo stanje je potrajalo do pred kraj prve deonice. Tada je domaćin dodao gas, pa je došao do najvećih plus sedam (15:8). Uz dosta truda, gosti su do isteka početnog kvartala poenima Pantića i Gugovića smanjili deficit.

Start drugog kvartala protekao je u nastojanju Metalca da se dodatno odlepi u odnosu na protivnika. Polako, u toj nameri je i uspevao, jer je posle četiri minuta pokušaja došao do suficita od osam poena (28:20). Čačak 94 je uložio pregršt napora kako bi uhvatio priključak. U nekoliko navrata, prilazio je na minus pet, ali to je bilo sve. Ali to je bilo sve. Metalac je ponovo pojačao intezitet svoje igre, pa je do odlaska na veliki odmor došao do pristojne dvocifrene prednosti (43:32).

Kada su se ekipe vratile na parket iz svlačionice, domaćin je nastavio da drži rivala na solidnom rastojanju. Naravno, Čačak 94 se nije mirio sa takvim stanjem stvari, već je pokušavao da promeni stanje. Međutim, do promene nikako nije dolazilo. Štaviše, Metalac je vremenom uspeo da još više uveća svoj kapital, a zaustavio se na +18 (64:46). Kako se činilo, tim iz Valjeva je bio blizu pobede, ali je bilo još 10 minuta na raspolaganju Čačanima da nešto promene.

Odsudni deo utakmice Čačak 94 je zaigrao na sve ili ništa. Doduše, drugog izbora nije ni imao, jer je zaostajao veliki broj poena. I nije loše krenuo, pa je malo smanjio deficit. Ipak, nije prošlo dugo, a Metalac je uspeo da se sabere i zaustavi nalet gostiju. Razume se, Čačani nisu posustali, već su produžili da na sve načine učine meč neizvesnijim. Uspeo je da priđe na minus osam (73:65), ali to je bilo sve. Do kraja susreta Metalac je uspeo da odoli, tako da Čačak 94 nije mogao do dva boda u Valjevu.

Metalac: Bajić 18, Dafi 11, Ilić, Simanić 10, Stefanović 8, Šešlija 7, Mening 13, Durmo 13, Janković, Teofilović, Islamović 2.

Čačak 94 Quantox: Radovanović, Ćurčić 2, Pilčević 7, Pulijam 7, Majstorović 3, Pantić 20, Danijels 12, Ndijae, Dumić 2, Gugović 7, Nedeljković 7.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar