Sport

ČAČANSKI ATLETIČARI SVE USPEŠNIJI

138pregleda

ČAČANSKI ATLETIČARI SVE USPEŠNIJI

Posle pauze od skoro tri meseca Ivana Ilić ponovo niže pobede u svojoj disciplini. Početak sezone u dvorani nagoveštavao je fenomenalne rezultate naše mlade sprinterke, jer je u prve četiri trke zabeležila tri lična rekorda, međutim, pred polazak u Zagreb na reprezentativni nastup test na COVID – 19  bio je pozitivan pa je usledila pauza od treninga. Da “jedno zlo nikada ne dolazi samo” pokazalo se i ovog puta, jer je ubrzo zdravstveno stanje opet bilo loše, ali ovog puta zbog virusa koji izaziva “boginje”.


Ivana Ilić                                                                                                                                                                                                          Foto: Miloš Savić

“Nadam se da su problemi ovakve vrste iza nas i da će biti po onoj narodnoj da posle oluje dolazi sunce. Ivana je bila izuzetno spremna za dvoransko Prvenstvo sveta u Beogradu, imala je veliki motiv i želju da zabeleži dobar nastup što je zbog bolesti izostalo. Sada je bitno da period za povratak u pun trenažni proces bude što kraći i bez povreda. Ona je vrhunska takmičarka, a kod takvih telo reaguje na sve nagle promene u radu. Sa treninzima smo počeli 05. aprila u Čačku, a od 18. aprila do 01. maja smo bili na pripremama u Bar”, kaže trener Dragan Dukanac.
Već 01. maja Ivana je imala dobar nastup na međunarodnom atletskom mitingu u Baru, gde je rezultatom 12,09 sekundi u trci na 100 metara zabeležila prvu pobedu na otvaranju nove sezone na otvorenom.
U Ćupriji je 08. maja održan međunarodni atletski miting “Vera Nikolić” gde je Ivana zabeležila i drugu ovogodišnju pobedu na 100 metara rezultatom 11,98 sekundi. Postignut je odličan rezultat pored toga što je vetar bio u prsa 0,7 m/s.


Ivana Ilić, 1. mesto

Na mitingu se održalo 9. disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a proglašeno je i nagrađeno pet najuspešnijih rezultata ukupno po bodovima IAAF tablica. Treći rezultat po vrednosti bio je rezultat Ivane Ilić. Najbolji rezultat ostvario je Amel Tuka (BIH) jedan od najboljih svetskih trkača na 800 metara, koji je na mitingu trčao 600 metara i oborio rekord BiH, drugi rezultat je ostvario Dario Bašić (Hrvatska) takođe sa rezultatom iz trke na 600 metara.


Rezultat Ivane Ilić treći rezultat na mitingu po IAAF tablicama

Posle završetka programa mitinga u Ćupriji je održano Prvenstvo Srbije na 10. 000 metara za juniore i seniore/ke. U trci seniorki Jagoda Stolić atrletičarka ČAAK – a je zauzela 3. mesto iza Olivere Jeftić iz Užica i Aleksandre Kostadinović iz Sremske Mitrovice.

Jagoda Stolić, 3. mesto na 10 000 metara

U trci juniora Ognjen Čorbić zauzeo je 4. mesto, a kod seniora Ivan Dlačić 7. mesto.

Ostavite komentar