Društvo

Čačanskim Vukovcima uručene nagrade

Knjige od grada dobili su đaci koji su imali sve petice, jedna od njih je Andrijana Popović!

361pregleda

Učenicima čačanskih škola, koji su po završetku osnovnog, odnosno srednjeg obrazovanja, imali sve petice,  gradski činovnici uručili su, kao poklon, knjige. Svečanoj dodeli, u velikoj sali Doma kulture, prethodio je umetnički program koji je pripremila Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“.

Kablarnet.rs je interesovalo kakav je sadašnji osećaj dece dobitnika Vukovih diploma.

„Iskreno, mislim da se ništa nije promenilo. Osećaj je lep i veoma sam srećna zbog svega“, kaže Andrijana Popović dojučerašnja učenica, upravo, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Čačka i nastavlja:

„Svi smo postigli veliki uspeh, ali nove obaveze nas očekuju. Mislim da nisam uložila baš ogroman trud, ali potreban je rad i stremljenje ka novim ciljevima“.

Verujemo da znaš šta ćeš dalje.

„Želim da upišem prirodni smer u Gimnaziji, a potom nameravam da studiram medicinu“.

Znači, ne stopama mama Nade, već putevima legende koja zrači, tate Dragana, zdravstvenog radnika.

„Mama je završila prava na BU, ali nije bila Vukovac u osnovnoj školi, ona je uvek bila odličan đak. Koliko znam, stric Dejan i sestra Natalija, su imali sve najviše ocene, pa je možda njihova genetika pomogla. Uvek sam se ugledala na sve njih, mamu, tatu, strica i sestru“.

Pored obaveza u školi pohađala si muzičku školu, trenirala odbojku i išla na strane jezike kod legende iz Ciganmale profesora Ljuba Vasojevića. Znači da se sve može postići.

„Od svoje četvrte godine idem na strane jezike u Blackbird i mnogo dugujem školi stranih jezika za radne navike. U početku su malo mama i tata pomagali, ali sam se osamostalila i bila svesna svojih obaveza. Zahvalna sam im na logističkoj i moralnoj podršci“.

Nije prisutna trema pred prijemne za srednju školu i odlazak u novu sredinu.

„Prijemni je u ponedeljak, utorak i sredu. Polažemo srpski jezik i književnost, matematiku i kombinovani ispit koji obuhvata pet predmeta. Nemam tremu, ali ću svakako još malo pogledati gradivo iz pomenutih predmeta“.

Znamo da ne pratiš šund kanale i ne čitaš žutu štampu, a tvoji vršnjaci.

„Žao mi je, ali ih ima dosta. To mi je skroz bezveze. Evo kako je bio lep umetnički program pred dodelu priznanja. Takođe, trudim se da sa drugarima izbegavam takve teme. Tata Pop je uticao da slušam Azru i Džonija Štulića“, završava Andrijana Popović.

I Andrijanina drugarica Mina Vujović je dobitnica Vukove diplome.

 

„Pohađala sam muzičku školu i ostvarila sam lep uspeh. Zahvaljujem se svojoj nastavnici Isidori“, srećna je Mina.

Sve u svemu prisustvovali smo lepom događaju. Kod učenika, vidljivi su bili sreća i osmesi, a bilo je i suza radosnica kod pojedinih roditelja.

Kablarnet.rs/Đ.M.

 

Ostavite komentar