Sport

DARKO PANDUROVIĆ:

340pregleda
Već pune četiri godine je u Rumuniji. Radi u privatnom košarkaškom klubu koji neguje rad sa decom i koji se oslanja na dečake koji su rođeni u samom gradu. Iza Čačanina Darka Pandurovića ostala je još jedna uspešna sezona.
Generacija dečaka rođenih 2007. godine, koju vodim, bila je šampion Rumunije dve godine za redom. Kada su počela seniorska pravila, kod ovih dečaka, teško je zakamuflirati neke stvari. Zbog toga što se baziramo na našoj deci imam problem jer nema puno visokih igrača“, kaže za naš portal Darko Pandurović.
Iz šampionske ekipe imate trojicu dečaka koji igraju u reprezentaciji Rumunije, u svom uzrastu.
“To je veliko bogatstvo za naš mali klub Alfa Sibiju. Inače, u gradu postoji klub Sibiju koji je prvi tim u gradu i član je ‚A‚ divizije. Međutim, naše mlađe selekcije imaju bolje rezultate od gradskog rivala. Savez je predložio da se, uslovno rečeno, fuzionišemo odnosno napravimo najbolje selekcije koje će reprezentovati grad. Do toga nije došlo”.
I dalje se bazirate na  deci iz grada za razliku od finansijski potkovanijih ekipa, koji imaju i seniorski pogon.
Da, i koji dovode decu sa strane. Nas krasi dobra energija, atmosfera, dobra deca koju finansijer i direktor kluba maksimalno podržavaju”.
Saradnju sa klubom ste produžili na još godinu dana.
“Želeo sam da ispoštujem klub pošto vodim i selekciju dečaka rođenih 2009. godine. Inače, u Rumuniji radi priličan broj naših trenera, a igra i veliki broj srpskih košarkaša. Saša Ocokoljić je napravio veliki uspeh sa Voluntarijem osvojivši dva kupa u nizu. Miloš Pešić je ovde pomoćni trener i sa Pešom sam u kontaktu. Nešto veliko će njegov klub napraviti u novoj sezoni. Tu je Ivan Gemaljević, radi sa mlađim selekcijama, radi sjajan posao jer je sa pionirima igrao finale u Rumuniji”, zaključuje Pandurović.
kablarnet.rs

Ostavite komentar