Uncategorized

Darko Rajaković pred utakmicu Borca i reprezentacije Srbije:

Duel od velikog značaja za košarku u Čačku

1.01Kpregleda

Pred dugo očekivanu utakmicu KK Borac sa reprezentacijom Srbije porazgovarali smo sa predstavnikom Čačana u taboru Aleksandra Đorđevića. Razume se, reč je o Darku Rajakoviću, novom pomoćniku selektora Srbije, a od nedavno i pomoćnog trenera u stručnom štabu NBA ligaša Finiks Sansa.

Nema sumnje, zaista veliki uspeh predstavlja poziv selektora Aleksandra Đorđevića u nacionalni tim:

,,Velika čast i privilegija je to što sam od ovog leta sa reprezentacijom. Poziv koji sam dobio od Saše Đorđevića oberučke sam prihvatio. I ranije je bilo razgovora na tu temu, ali kockice se nisu poklapale zbog mojih poslovnih obaveza. Od ovog leta sve je krenulo po nekom planu tako da sam jako srećan i zadovoljan što sam ovde gde jesam. Nadam se da ćemo imati uspešno leto“, mišljenja je Rajaković.

Reprezentacija Srbije uveliko se sprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, na kome predstavlja jednog od favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja.

,,Dosadašnji deo priprema je na sreću prošao bez nekih velikih povreda. Naravno, bilo je sitnih povreda koje rešavamo u hodu, ali to je sasvim normalno. Momci rade zaista odlično i gledajući tim konstatujem da vlada zaista odlična radna atmosfera. Reč je o fenomenalnim ljudima i velikim radnicima. Naravno, i stručni štab na čelu sa Sašom Đorđevićem radi fantastičan posao. Radimo sve što je u našoj moći da tim pripremimo da bude u najboljem mogućem izdanju na Svetskom prvenstvu“.

Ljubitelji košarke u Srbiji od reprezentacije očekuju medalju iz Kine.

,,Najbitnije je ići korak po korak. To je jako naporno takmičenje, biće dosta dobrih ekipa. Za 15 dana odigraćemo devet utakmica u kojima će nam biti potrebno i malo sreće. Treba razmišljati utakmicu po utakmicu, to je pravi način i pristup. Ako to uradimo, uz malo sreće da svi igrači budu zdravi i spremni, onda zaista možemo napraviti velike stvari“.

Reprezentacija će prvi kontrolni meč odigrati u Čačku protiv Borca. Nema sumnje, taj duel se već dugo očekuje u gradu na Moravi.

,,Kada sam sa selektorom Đorđevićem razgovarao o dolasku u stručni štab poslao mi je plan priprema, i tada sam video da su u planu kontrolne provere Nišu ili Čačaku. Tada sam mu u šali rekao da sam tu da pomognem, ali pod uslovom da igramo u Čačku. Zaista sam srećan što će reprezentacija igrati pred mojim sugrađanima. Ovo je prvi put da reprezentacija gostuje u Čačku još od davne 1972. godine. Znam da ovaj duel znači mnogo svima u Čačku i siguran sam da će mnogi dečaci i devojčice početi da igraju košarku motivisani našim sjajnim igračima“, završio je Darko Rajaković.

Da podsetimo, duel Borca i reprezentacije Srbije zakazan je za nedelju 4. avgust, a početak meča je u 18:30.

Nikola Minović

Ostavite komentar