Sport

DARKO RAKOČEVIĆ: Doveli smo igrače sa karakterom, dobre momke, koji su svesni značaja kluba kakav je Borac 1926

Priključili su nam se golman Petrović, Drašković, Janjić, Grbović, Milinković, ali i treneri Kovačević, Milinković i sekretar Teofilović!

498pregleda

Borac 1926 „zimski raspust“ provodi na čelnoj poziciji Srpske lige, grupa Zapad, sa pet poena više od drugoplasiranog FAP – a. Za Zebre ferije su okončane i trener Darko Rakočević je počeo pripreme za prolećni deo nadmetanja. Popularni Rakoč zadovoljan je i pojačanjima koja su stigla na stadion kraj Morave, ali i uslovima za treninge.

„U četvrtak 25.01. 2024. godine startovali smo sa pripremama. Ostajemo u Čačku jer ovde imamo fenomenalne uslove, teren sa veštačkom, dva terena sa prirodnom travom, a ljudi iz SRC Mladost nam svakodnevno pripremaju terene. Devetog dana marta kreću prolećne borbe pre kojih igramo kontrolne utakmice sa Omladincem iz Zablaća, u subotu sa Metalcem, pa slede Valjevo, Lajkovac, Kruševac i Požega. Generalka će biti protiv Sloge“, priča nam Darko Rakočević.

Bodovna razlika, pozitivna energija i angažovana pojačanja podgrevaju nadu da će se Borac vratiti na stare staze.

„Odradili smo puno pozitivnih stvari. Priključili su nam se Srđan Drašković, Kosta Janjić, Nikola Grbović, golman Nikola Petrović i Marko Suljovac Milinković. Možda bude jedan ili dvojica bonus igrača. Doveli smo igrače sa karakterom, dobre momke, koji su svesni značaja kluba kakav je Borac 1926. Naročito se to odnosi na Čačane Milinkovića i Grbovića koji su prošli sve mlađe kategorije i karijere gradili izvan Čačka i u inostranstvu“.

 

Proleće počinjete sa neugodnim rivalima.

„Tako je, prvo smo na Ubu, stiže nam Zablaće pa gostujemo u Milanovcu. Težak raspored, drugi deo šampionata je teži od prvog, kreću i kartoni, a nadamo se da će nas povrede zaobići“.

Još u staroj Jugoslaviji pričalo se o Borčevoj omladinskoj školi na kojoj se sada dosta radi.

„Vratio nam se trener Željko Kovačević, došao je Ivan Milinković, potom, za sekretara izabran je Miloš Teofilović…Puno je značajnih stvari koje su se izdešavale“.

https://www.youtube.com/shorts/8qb2tqxF310

Stadion kraj Morave širom je otvarao vrata za svoje navijače koji su bodrili i seniore, ali i mlađe kategorije.

„Momci poseduju kvalitet i zaslužuju da nam se publika vrati i podrži klub. Takođe, ne smem da zaboravim na Zorana Savića i Sinišu Kotorčevića koji su u stručnom štabu. Ušli smo u ritam treninga, ponedeljkom i utorkom po dva, sredom jedan, četvrtkom i petkom po dva, subotom igramo prijateljske utakmice, a nedelja je slobodna“, zaključio je Darko Rakočević.

Đ.M.

Foto: Lejča

 

 

 

Ostavite komentar